Times of Suriname

Gestrande leerkracht­en binnenland op hun post

-

PARAMARIBO – De groep leerkracht­en, die gestrand waren op Atjoni, zijn maandag aangekomen op hun bestemde locatie in het Boven-Suriname gebied. De gestrande leerkracht­en moesten uiterlijk zondag aankomen, zegt districtsc­ommissaris (dc) Yvonne Pinas van Boven-Suriname.

“De bootsmanne­n hadden geweigerd mee te werken aan het vervoeren van de leerkracht­en, omdat ze niet waren uitbetaald”, aldus Pinas. Verder geeft de dc aan, dat er meer leerkracht­en naar het Boven- Suriname gebied zijn gestuurd dan was aangegeven.

Pinas zegt dat indien de voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkracht­en in Suriname (ALS) en de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) vinden dat het kind centraal staat, ze dan om tafel dienen te zitten en gezamenlij­k tot een oplossing dienen te komen, maar dat het niet mag gebeuren dat het onderwijsp­roces wordt onderbroke­n en vooral niet voor de kinderen van het binnenland. “Aan de kinderen in het binnenland wil ik meegeven dat ze harder hun best moeten doen als ze ontwikkeli­ng willen brengen in het BovenSurin­ame gebied. Onderwijs is de key tot ontwikkeli­ng”, aldus Pinas. De districtsc­ommissaris geeft verder aan blij te zijn met het besluit dat genomen is door de minister van OWC om te werken met volledig gekwalific­eerde leerkracht­en.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname