Times of Suriname

Messi moet vaker betrokken worden in het spel

-

VOETBAL - Xavi speelt momenteel bij Al-Sadd in Qatar, maar de Spanjaard volgt zijn oude club Barcelona nog altijd op de voet. De voormalig spelmaker van de Catalanen geniet met name van de kwaliteite­n van zijn voormalig ploeggenoo­t Lionel Messi en is van mening dat zowel Barcelona als Argentinië er goed aan zou doen om de wereldster zo vaak mogelijk te betrekken in het spel. “Barcelona en Argentinië kunnen het niet veroorlove­n om tien minuten lang de bal rond te tikken zonder Messi de bal te geven”, aldus Xavi in gesprek met Mundo Leo. “Messi moet betrokken worden in het spel. Hij moet zijn waar het gebeurt, waar de bal is. Zo niet, dan wordt hij kwaad. Als hij de bal vijf minuten niet aanraakt, moet je hem brengen naar waar de bal is. Hij moet gewoon meedoen in het spel.” Argentinië moet de komende week goed presteren, wil het land nog kans maken op kwalificat­ie voor het WK in Rusland volgend jaar zomer. Xavi denkt dat de Argentijne­n, mits ze zich kwalificer­en, titelkandi­daat zijn: “Ze kunnen het WK winnen. Het klopt dat ze in een moeilijke situatie zitten bij de kwalificat­ie, maar als ze zich kwalificer­en, zijn ze een van de favorieten.” De ex-middenveld­er van Barcelona heeft vertrouwen in bondscoach Jorge Sampaoli, die heeft toegegeven dat Paulo Dybala van Juventus en Messi moeite hebben om goed samen te werken op het veld. Xavi denkt dat Argentinië, dat vijfde staat in de poule waarin alleen de eerste vier landen zich rechtstree­ks kwalificer­en, zich alsnog kan plaatsen: “Ze hebben het materiaal én de manager daarvoor. Iedereen in Spanje heeft Sampaoli hoog zitten.” (VZ) VOETBAL - Chelsea wil heel ver gaan om Eden Hazard langer aan de club te binden. De 26-jarige Belg is momenteel al de bestverdie­nende speler van de club met een weeksalari­s van ruim 220.000 euro. Chelsea wil daar nog zo’n 100.000 euro bovenop doen. Onder meer The Sun schrijft dat. Met name Real Madrid en Paris Saint-Germain zouden concrete belangstel­ling hebben voor Hazard, wiens verbinteni­s op Stamford Bridge doorloopt tot de zomer van 2020. De kampioen van de Premier League is er daarom veel aan gelegen om het contract van de Belg zo snel mogelijk open te breken en op te waarderen. Naast Hazard wil Chelsea ook doelman Thibaut Courtois langer binden. De verbinteni­s van de internatio­nal loopt tot medio 2019. Real Madrid en Juventus zouden op de Rode Duivel azen. The Sun schrijft dat Chelsea Courtois een contract wil voorschote­len ‘dat past bij de status van één van de beste keepers ter wereld’. (VP)

 ??  ?? Chelsea wil heel ver gaan om Eden Hazard langer aan de club te binden. De Belg is momenteel al de bestverdie­nende speler van de club met een weeksalari­s van ruim 220.000 euro. Chelsea wil daar nog zo’n 100.000 euro bovenop doen. (Foto: Goal)
Chelsea wil heel ver gaan om Eden Hazard langer aan de club te binden. De Belg is momenteel al de bestverdie­nende speler van de club met een weeksalari­s van ruim 220.000 euro. Chelsea wil daar nog zo’n 100.000 euro bovenop doen. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname