Times of Suriname

SuThaiBo organiseer­t Nationale Thaibokska­mpioenscha­ppen

-

THAIBOKS - De Surinaamse Thaiboksbo­nd (SuThaiBo) organiseer­t op 28 oktober voor de eerste maal in Suriname de Nationale Thaibokska­mpioenscha­ppen. Dit evenement zal in de Ismay van Wilgenspor­thal georganise­erd worden met vijftien partijen op het programma.

“De SuThaiBo is al pakweg drie jaren bezig om orde en structuur in deze gevechtssp­ort te brengen. De beste vechters in de A-, B- en C-categorie van elke gewichtskl­asse zullen in actie komen. Alle gevechtssp­ortscholen die bij de SuThaiBo zijn aangeslote­n, dat zijn er dertien van de veertien scholen in Suriname, doen mee aan de kampioensc­happen”, zegt secretaris Carlos Yvel van SuThaiBo.

Hij legt verder uit dat deze kampioensc­happen heel belangrijk zijn voor de vechters zowel nationaal als internatio­naal. De SuThaiBo is aangeslote­n bij bijna elke internatio­nale bond die vraagt naar een ranglijst. Hierdoor kan men de beste vechters uitnodigen voor partijen. Verder is de ranglijst heel belangrijk, wie allemaal Suriname zal vertegenwo­ordigen in Colombia tijdens de Pan-American Championsh­ips dat gehouden zal worden op 10, 11, en 12 november van dit jaar. Yvel denkt met een delegatie van vijftien thaibokser­s te vertrekken naar Colombia.

Een van de vechters die in actie zal komen is Giovanny van Ravenswaay. Hij zal uitkomen in de B-klasse in de gewichtskl­asse van 63.5 kg tot en 66.6 kg. “Ik train elke dag en dat ook drie keer. In de ochtend vroeg om half 6, daarna in de middaguren en ik sluit af in de avonduren”, zegt hij. Van Ravenswaay zegt dat hij alles zal doen om de overwinnin­g te pakken en die middels een KO. “Ik wil niet te lang vechten”, zegt de thaibokser. THAIBOKS – “Ik weet niet of het in de eerste ronde gaat gebeuren, maar een ding staat vast en dat is dat mijn tegenstand­er gaat slapen”, dit zegt de zelfverzek­erde Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k. De Surinaamse Thaiboksbo­nd (SuThaiBo) organiseer­t op 28 oktober voor de eerste maal in Suriname de Nationale Thaibokska­mpioenscha­ppen in de Ismay van Wilgenspor­thal.

De Surinaamse reus kent zijn tegenstand­er die ook in actie zal komen die dag nog niet. Wat Rozenstrui­k weet is dat zijn tegenstand­er van Venezuela is. Secretaris Carlos Yvel van SuThaiBo zegt dat het gaat om Nationale kampioensc­happen in alle gewichtskl­assen. Doordat er in de gewichtskl­asse van Rozenstrui­k geen tegenstand­er in Suriname is, heeft de organisati­e een tegenstand­er uit het buitenland gehaald, zodat alle vechters van elke

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname