Times of Suriname

Overwinnin­g voor basketbalj­ongens

-

BASKETBAL – Het jongens basketbalt­eam is de tweede Zuid-Amerikaans­e Jeugdspele­n in Chili gestart met een overwinnin­g. Op het onderdeel 3x3 werd gisteren de overwinnin­g behaald op het gastland met 17-16.

Met Chaief Wielingen, Chevaro Kloppenbur­g, Serdinio Rozewijn en Vitone Sield heeft het Surinaamse team karakter getoond. Trainer Earl Sabajo geeft aan dat de jongens gemotiveer­d werden na het begin. Hij geeft toe dat het niet goed ging in het begin, maar het team heeft karakter getoond om terug te komen. Vooral in de verdedigin­g hebben de jongens goed gespeeld. Verder was de oefenmeest­er heel tevreden met de doelpoging­en die het team kreeg en die ook benut werden. Als hij terugblikt, heeft Suriname vijf lange afstandsch­oten gescoord, een onderdeel waarin het team zwak is. Door de overwinnin­g staat Suriname nu samen met Brazilië op de eerste plaats met twee punten. Brazilië won eerder van Panama met 21-9.

De meisjes waren minder fortuinlij­k: de Surinaamse meisjes verloren van Argentinië met 21-7 en van Chili met 17-8. Suriname begon in een minder fortuinlij­ke positie. Suriname heeft slechts drie meisjes ter beschikkin­g van het toernooi, in plaats van de gebruikeli­jke vier. Het team van Suriname werd gevormd door Cyarah Kensmil, Stephani Hubard en Jolaine Nijman.

Sabajo zegt dat het niveauvers­chil duidelijk te merken was. “De tegenstand­ers speelden fysieker en waren ook sterker. Aanvallend liep alles vlot bij hun. Ze wisten precies wat ze moesten doen”, zegt de oefenmeest­er. “Ook het klimaat was niet aan onze zijde, aangezien het heel koud was.”

 ??  ?? Chaief Wielingen van Suriname probeert langs twee spelers van Chili te gaan. (Foto: Odesur)
Chaief Wielingen van Suriname probeert langs twee spelers van Chili te gaan. (Foto: Odesur)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname