Times of Suriname

Beide dubbels verloren

-

BADMINTON – Het badmintont­eam heeft op de laatste dag ook geen potten kunnen breken bij de tweede Zuid-Amerikaans­e Jeugdspele­n in Santiago, Chili. Het onderdeel dubbel werd zowel bij de jongens als meisjes verloren in twee sets. De wedstrijde­n werden gespeeld in het Región Metropolit­ana. De Surinaamse meisjes Erisa Bleau en Imani Mangroe speelden de laatste groepsweds­trijd tegen Fernanda Rivva en Micaela Vasquez van Peru. In de eerste set was het duidelijk merkbaar dat de Surinaamse meisjes niet opgewassen waren tegen het koppel van Peru, want ze verloren de eerste set met 219. In de tweede set speelde Bleau een goede wedstrijd en kon zes punten vergaren voor haar team. Echter, Vasquez was aan de andere kant niet te stoppen. Zij maakte zestien punten en Peru won de tweede set met 21-8. Door deze uitslag eindigt Suriname op de laatste plaats zonder een overwinnin­g. Peru is winnaar en Venezuela eindigt op de tweede plaats. Ook bij de jongens dubbel met koppel Jair Naipal-Kevin Karg werden beide wedstrijde­n verloren. Het Surinaamse koppel speelde tegen koppel Matias Baumann-Mauricio Olazar van Paraguay. De eerste set was een gelijkopga­ande strijd, maar koppel Baumann -Olazar trok de set naar zich toe: 21-17. Ook in de tweede set ging het spannend aan toe, maar Paraguay won deze set ook met 21-15. Door deze uitslag eindigt Suriname op de laatste plaats, Paraguay op de tweede en Chili is de winnaar in deze groep. VOETBAL - Engeland heeft zich gisteravon­d middels een zeer moeizame zege op Slovenië definitief geplaatst voor het WK in Rusland. Schotland slaagde er na een lange strijd toch nog in om Slowakije te verslaan en nadert de play-offs om een plek op de mondiale eindronde: 1-0.

Met Harry Kane als aanvoerder speelde Engeland een matte wedstrijd tegen Slovenië, waar Tim Matavz het moest doen met een invalbeurt van elf minuten. De Engelsen, als koploper, niet meer te achterhale­n en reeds zeker van deelname aan het WK 2018 in Rusland, kregen via Kane en Marcus Rashford nog wel prima kansen, maar voldoende voor een driepunter leek dat in het zeer matig gevulde Wembley lange tijd niet. Diep in blessureti­jd viel de 1-0 echter alsnog. De Sloveense doelman Jan Oblak gooide de bal zomaar in de voeten van Kyle Walker, die op zijn beurt Kane bediende, waarna het voor de spits een koud kunstje was om de bal