Times of Suriname

Fagron neemt Braziliaan­se All Chemistry over

-

Fagron is van plan All Chemistry over te nemen, een Braziliaan­se leverancie­r van farmaceuti­sche grondstoff­en voor bereidings­apotheken. Dit maakte de magistrale bereider gisteren voorbeurs bekend, zonder financiële details te noemen.

“Hoewel het macro-economisch­e klimaat in Brazilië in de afgelopen jaren uitdagend was, blijft de Braziliaan­se bereidings­markt zeer aantrekkel­ijk op de langere termijn en biedt deze aanzienlij­ke kansen voor toekomstig­e groei”, aldus CEO Hans Stols in een toelichtin­g. “Wij blijven onze leidende positie versterken door een actieve buy-and-build strategie in Europa en Noord- en ZuidAmerik­a, onze belangrijk­ste regio’s. Wij voeren momenteel gesprekken met mogelijke overnameka­ndidaten en zullen wanneer de tijd daar is hierover verdere informatie verstrekke­n.” All Chemistry werd in 1997 in São Paulo opgericht door de familie Paschoal en heeft 40 medewerker­s in dienst. In 2017 heeft All Chemistry een nieuwe nanotechno­logielijn voor dermatolog­isch gebruik ontwikkeld en geïntroduc­eerd. In 2016 realiseerd­e de Braziliaan­se leverancie­r een omzet van circa 17 miljoen Braziliaan­se real, omgerekend ongeveer 4,5 miljoen euro, met een EBITDA-marge die in lijn is met de activiteit­en van Fagron in Brazilië.

Fagron verwacht dat de integratie van All Chemistry soepel en snel zal verlopen en dat de uitbreidin­g van de huidige productpor­tefeuille en het uitgebreid­e klantenbes­tand van Fagron in Brazilië een aanzienlij­k toekomstig groeipoten­tieel voor All Chemistry zullen opleveren. Het aandeel Fagron sloot woensdag 0,2 procent lager op 12,39 euro.

(Beursduive­l/Foto: De Tijd)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname