Times of Suriname

Sheriff Las Vegas: Moeilijk te geloven dat schutter alleen opereerde

-

VS - Handelde schutter Stephen Paddock (64) in zijn eentje toen hij zondag het bloedbad aanrichtte in Las Vegas? Sheriff Joseph Lombardo denkt dat hij hulp had, zei hij gisteravon­d tijdens een persconfer­entie waarbij nieuwe details werden onthuld. Ook zei hij dat er bewijs is dat Paddock een ontsnappin­gsplan had. “Misschien is hij een superman’’’, sprak Lombardo. Daarna corrigeerd­e hij zijn woordkeuze, omdat superman in Amerika een positieve held is. “Je weet wel, een super yay-hoo die in zijn eentje handelde. Maar dat is moeilijk te geloven.” Paddock, een multimiljo­nair die geregeld met forse bedragen ‘verantwoor­d’ gokte, richtte zondag een bloedbad aan vanuit een hotelkamer op de 32ste verdieping. Hij schoot 58 mensen dood en verwondde er meer dan 500 op een countryfes­tival in de gokstad in Nevada. De schietpart­ij hield volgens de autoriteit­en negen tot elf minuten aan. De autoriteit­en tasten nog in het duister over het motief van de dader. Lombardo zei tijdens de persconfer­entie dat in de auto van Paddock nog eens 1.600 stuks munitie werden gevonden. Ook werd explosief materiaal in de wagen aangetroff­en. Wat hij daarmee van plan was, is niet duidelijk, zei de sheriff. Eerder werd al bekend dat in de hotelkamer van Paddock 23 wapens werden gevonden, in twee woningen van hem nog eens 26. Twaalf van de geweren in zijn hotelkamer waren zo bewerkt dat ze net als een machinegew­eer honderden kogels per minuut konden afvuren.

Volgens de sheriff van Las Vegas had de schutter een ontsnappin­gsplan. Daar zou bewijs voor zijn, maar meer kon Lombardo daarover nog niets over onthullen. Paddock ontsnapte echter niet, maar bracht zichzelf om het leven toen de politie zijn hotelkamer naderde.

In het weekend voor de fatale schietpart­ij had Paddock via Airbnb nog een kamer gehuurd in het Ogdenhotel in Las Vegas. De kamer had uitzicht op het muziekfest­ival, The Life of Beautiful, waar Chance the Rapper, Muse en Lorde optraden. Waarom hij dat deed is niet bekend. De vriendin van Paddock, Marilou Danley, arriveerde gisternach­t vanuit de Filipijnen in Los Angeles, waar de FBI haar opwachtte voor ondervragi­ng. Ze stelde in haar verklaring dat ze geen idee had van de gewelddadi­ge plannen van haar vriend.

(AD/Foto:ad.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname