Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1955

2006

- De Franse autofabrik­ant Citroën introducee­rt de Citroën DS.

- Vanwege een gigantisch­e chemische brand in de Amerikaans­e staat North Carolina moeten meer dan 16.000 personen worden geëvacueer­d.

- Lsd wordt illegaal verklaard in de VS.

- De Egyptisch president Anwar Sadat wordt vermoord. - De eerste sprekende film The Jazz Singer in première.

- Lancering van Ulysses, het eerste ruimtetuig dat de polen van de zon onderzoekt. Om uit het zwaartekra­chtvlak van de ecliptica te geraken, gebruikt Ulysses het enorme zwaartekra­chtveld van Jupiter. Amy Jo Johnson (Dennis, 6 oktober 1970) is een Amerikaans­e actrice, zangeres, liedschrij­fster, muzikante en ex-gymnaste. Vanaf 1993 speelde ze een titelrol in de kinderseri­e Mighty Morphin Power Rangers. Ze speelde ook mee in enkele spinoff-films daarvan. In 1995 verliet ze de serie en ging meespelen in televisief­ilms en -series. Ze ging ook muziek maken, wat haar van pas kwam toen ze begin 1998 de rol van Julie Emrick in de serie Felicity kreeg. Op 19 augustus van datzelfde jaar stierf haar moeder aan kanker.

Johnson werd zangeres en gitariste van het bandje Valhalla, schrijft teksten en in haar vrije tijd is ze kunstschil­deres. In 2010 is ze getrouwd met Oliver Giner. Het koppel heeft een dochter. (Foto: Famous Birthdays)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname