Times of Suriname

C-47 boos om plotseling­e en forse verhoging benzinepri­js Regering krijgt weer boze brief

-

PARAMARIBO - De Progressie­ve Vakcentral­e 47 (C-47) protesteer­t tegen de wijze waarop de verhoging van de brandstofp­rijs met meer dan SRD 50 cent over de samenlevin­g heen is gekomen. Volgens Robby Berenstein, voorzitter van C-47, is de zaak niet alleen goed gecommunic­eerd naar de samenlevin­g, maar de regering moet ook komen tot een model, waarbij de prijs voor een bepaalde periode vastgestel­d blijft. De regering mag wederom een boze protestbri­ef verwachten van C-47.

Eventuele verschuivi­ngen in opwaartse richting zal ze dan moeten opvangen door in te leveren op de brandstofb­elasting, meer bekend als de government take. Volgens Berenstein werken forse verhoginge­n voor de producties­ector niet bevorderli­jk. Dit heeft directe gevolgen voor de winkelprij­zen en uiteindeli­jk zal de samenlevin­g daarvoor moeten opdraaien. “Dit komt na de verhoging van de prijzen voor melk en brood en andere producten. Deze goederen gaan wederom in prijs omhoog en ons verder duwen in die armoede”, zegt Berenstein op een gisteren belegde assemblee van de Arbeid. “Wij gaan beleid eisen van die regering”, zegt Berenstein over het brandstofv­raagstuk. “Komende week gaan wij de regering aanschrijv­en hierover. Wij kunnen niet toestaan dat we op elk ongelukkig moment geconfront­eerd raken met prijsverho­gingen.”

Er is begrip voor de ontwikkeli­ngen op de internatio­nale markt: de regering zal volgens C-47 toch moeten werken aan een gemiddelde prijs, die geldt voor een bepaalde periode. Indien er ontwikkeli­ngen dreigen plaats te vinden, dient de regering dit, volgens Berenstein, goed door te communicer­en naar de samenlevin­g en zij moet er niet van de ene op de andere dag mee geconfront­eerd worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname