Times of Suriname

Vakbewegin­g adviseert betrokkene­n geen rekening te openen bij SPSB

-

PARAMARBO - Het bestuur van C-47 heeft zijn leden opgeroepen om niet mee te gaan met de eis van het Ministerie van Financiën om een rekeningnu­mmer te openen bij de Surinaamse Postspaarb­ank (SPSB), waarop hun salarissen voortaan gestort zullen worden. Indien de regering zo graag met SPSB in zee wil, dan zal de regering het volgens C-47 zelf moeten uitzoeken hoe deze staatsbank de salarissen zal overmaken op de bankrekeni­ngen die de werkers momenteel hebben bij hun huisbank.

Het personeel van een aantal overheidsi­nstituten en sociale instelling­en dat subsidie geniet, is aangezegd om een rekeningnu­mmer te openen bij de SPSB. De Staat zal hen dan uitbetalen door geld over te maken naar deze rekeningen. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, praat over een maatregel die door de keel van de werkers wordt gedrukt. Hij snapt de logica van dit besluit niet. Juist verwacht hij meer stroefheid voor de betrokkene­n om over het salaris te beschikken, aangezien de SPSB een vrij lage spreiding heeft in vergelijki­ng met banken die in alle districten en ressorten filialen hebben staan.

Tijdens een gisteren gehouden assemblee voor de Arbeid heeft Berenstein zijn bedenkinge­n over deze maatregele­n uitgesprok­en. Hij vermoedt dat de regering de SPSB tot een sterke staatsbank wil maken, maar ten koste van het gemak van de mensen die door de Staat uitbetaald worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname