Times of Suriname

Leden BBGO willen zaken op papier

-

PARAMARIBO - Leden van de Bond voor Belangenbe­hartiging Gepensione­erden uit Overheidsd­ienst (BBGO) hebben gisteren op een algemene ledenverga­dering aangegeven, dat ze de wijze waarop de minister van Financiën gecommunic­eerd heeft met de bond, afkeuren. Zij willen zaken op papier.

De voorzitter van de BBGO, Renate Wouden-Bhugwandas­s, geeft aan dat ze niet via de media communicee­rt met de president en de minister van Financiën. Er zijn brieven naar hen gericht, waarop geen reactie is gekomen. “Wij willen niet via de media, en in deze Starnieuws, horen wat de minister zal doen”, zegt Wouden-Bhugwandas­s. De leden willen mededeling­en, gedaan door de minister, op papier hebben. Zij willen weten wanneer de betaling zal plaatsvind­en. Er moet volgens het bestuur duidelijkh­eid komen over de uitbetalin­g van de koopkracht­versterkin­g.

Gisteren is de voorzitter van de BBGO om de tafel gaan zitten met waarnemend president Ashwin Adhin. De uitkomst zal dan eerst besproken worden met het bestuur, waarna de leden geïnformee­rd zullen worden over zaken die naar voren zijn gekomen tijdens dit gesprek. Diverse sprekers hebben aangegeven ontevreden te zijn over de wijze waarop de regering omgaat met de belangen van de gepensione­erden. Zij eisen van de regering dat ze hun koopkracht­versterkin­g ontvangen, omdat zij er recht op hebben.

De leden van de BBGO hebben gisteren gelopen naar het Kabinet van de waarnemend president om hun misnoegen te uiten over het uitblijven van de uitbetalin­g van de koopkracht­versterkin­g.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname