Times of Suriname

PTC start nieuw collegejaa­r

-

PARAMARIBO - Het Polytechni­c College Suriname (PTC) is gestart met het nieuw collegejaa­r voor 2017-2018. Op 2 oktober 2017 vond het officiële openingsco­llege plaats in de Royal Ballroom van Torarica. Dit werd in een persberich­t aangegeven.

Op het openingsco­llege worden de nieuwe studenten officieel welkom geheten. Het gaat om meer dan 400 nieuwe studenten. Het thema voor dit jaar voor het openingsco­llege was: “De uitdaginge­n en technische oplossinge­n voor de agrarische sector.” Het afgelopen collegejaa­r heeft het PTC hoogtepunt­en, maar ook dieptepunt­en gehad. Vanuit deze ervaringen, heeft het instituut de afgelopen periode vol spanning gekeken naar de inschrijvi­ngen voor dit nieuw collegejaa­r. “Er kan gesteld worden dat de economisch­e situatie in ons land ons instituut uitdaagt om uit onze comfort zone te stappen, nog creatiever te zijn en uiteindeli­jk acties te ondernemen. Ondanks deze omstandigh­eden, waaronder op het gebied van onderwijs, bewijzen wij dat studeren aan dit opleidings­instituut gegarandee­rd blijft,” zegt Robby Holband, directeur PTC, in zijn toespraak. De PTC-directeur benadrukt dat studeren een investerin­g is in de ontwikkeli­ng van jezelf en verder ook het land. “Onderwijs kost geld. Daar zijn wij ons allemaal van bewust. Het is voor ons land belangrijk om kader te hebben dat bijdraagt aan de ontwikkeli­ng van het land. Het PTC neemt de technische vorming van dat kader voor een goed deel voor zijn rekening,” geeft Holband verder aan. Om aan alle nationale en internatio­nale eisen te kunnen voldoen, is er geld nodig. Het technisch onderwijs is meer dan een leerkracht en een leslokaal. Er zijn praktijkru­imten en praktijkma­teriaal nodig.

Ook het accrediter­en van de opleidinge­n kost geld. Het streven van het PTC is om in 2018 alle opleidinge­n geaccredit­eerd te hebben. De programma’s bij het PTC garanderen niet alleen baanzekerh­eid, maar bieden ook de mogelijkhe­id om sneller de problemen aan te pakken en innovatiev­e duurzame oplossinge­n te bedenken. Ze reiken de tools aan om met de technische competenti­es die in de studie zijn verworven een eigen bedrijf op te zetten.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname