Times of Suriname

Heynckes nieuwe trainer van Bayern

-

VOETBAL - Jupp Heynckes is de nieuwe trainer van Bayern München. De 72-jarige trainer gaat voor de vierde keer aan de slag bij de Duitse topclub. Woensdagav­ond meldden diverse Duitse media al dat Heynckes de ontslagen Carlo Ancelotti zou opvolgen en dat nieuws wordt nu bevestigd door Bayern. De coach, die al met pensioen was, tekent tot aan het einde van dit seizoen.

Ancelotti werd vorige week ontslagen na een tegenvalle­nde start van het seizoen. De 3-0 nederlaag in de Champions League tegen Paris SaintGerma­in was de druppel die de emmer deed overlopen. Ancelotti werd op straat gezet en Willy Sagnol nam zijn taken tijdelijk over. Onder zijn leiding wist Bayern niet te winnen van Hertha BSC (2-2). De achterstan­d op koploper Borussia Dortmund is opgelopen tot vijf punten.

“Tussen Bayern en Jupp Heynckes heerst veel vertrouwen. Dat hebben de gesprekken die Uli Hoeness, Hasan Salihamidz­ic en ik hebben gevoerd met hem laten zien. Wij zijn Jupp zeer dankbaar dat hij weer trainer wil zijn. Het is op dit moment de ideale trainer voor Bayern”, aldus Karl-Heinz Rummenigge op de clubsite van de Duitse topclub. “Heynckes is een meester in mensenkenn­is en tactiek. Wij zij ervan overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plek is”, vult Salihamidz­ic aan.

“Ik zou bij geen enkele andere club ter wereld willen terugkeren, bij Bayern werken is voor mij pure liefde. Ik en mijn staf gaan er alles aan doen om de fans weer succesvol voetbal te laten zien”, aldus Heynckes. “Het is geen comeback, het is een vriendendi­enst. En ik heb het alleen gedaan, omdat ik ongeloofli­jk veel te danken heb aan Bayern”, aldus de 72-jarige Duitser in gesprek met Kicker.

Het wordt de vierde periode van Heynckes bij Bayern. De eerste keer dat hij aan het roer van de Duitse grootmacht stond, was van 1987 tot 1991, waarna hij naar Athletic Club ging. Na gewerkt te hebben bij diverse Europese topclubs als Benfica en Real Madrid, keerde hij in het seizoen 200809 kortstondi­g terug. Daarna stond hij nog van 2011 tot 2013 langs de lijn en zwaaide hij af met de Duitse landstitel en de Champions League. Tevens werd hij in 2013 verkozen tot FIFA-trainer van het Jaar. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname