Times of Suriname

Spanje naar WK na misstap van Italië

-

VOETBAL - Spanje heeft zich geplaatst voor het WK in Rusland. La Furia Roja won gisteravon­d met 3-0 van Albanië en doordat Italië met 1-1 remiseerde tegen Macedonië, is het team van Julen Lopetegui zeker van een plaatsbewi­js voor het eindtoerno­oi. Spanje gaat met 25 punten aan kop in Groep G; Italië heeft er 20.

Spanje had geen kind aan Albanië en keek na 26 minuten al tegen een 3-0 voorsprong aan. Rodrigo maakte in zijn tweede interland zijn eerste doelpunt door uit de draai raak te schieten en Isco verdubbeld­e na een kwart wedstrijd de score. De middenveld­er van Real Madrid was het eindstatio­n van een fraaie aanval. Drie minuten later gooide Thiago Alcántara met een kopbal uit een voorzet van Álvaro Odriozola van Real Sociedad het duel definitief in het slot in Alicante. Het team van bondscoach Giampiero Ventura, zonder grote namen als Claudio Marchisio, Andrea Belotti en Marco Verratti, kwam vijf minuten voor de pauze op voorsprong. Giorgio Chiellini tikte de bal van dichtbij binnen na voorbereid­end werk van Ciro Immobile en Lorenzo Insigne. Macedonië gaf echter niet op en was nog voor rust dicht bij de gelijkmake­r, ware het niet dat Chiellini een fout van Leonardo Bonucci herstelde. Eerder in de eerste helft hadden Insigne, Davide Zappacosta en Goran Pandev mogelijkhe­den laten liggen. In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet veel meer en de bondscoach van Macedonië besloot dus om in te grijpen: Aleksandar Trajkovski kwam in het veld voor Ferhan Hasani en zou uitgroeien tot een gouden wissel. Hij was het namelijk die na 77 minuten, na een steekpass van Pandev, overhoeks de 1-1 tegen de touwen knalde. Daarvoor had Macedonië in de persoon van Iljia Nestorovsk­i overigens al een goede kans gemist. Italië probeerde in de laatste dertien minuten nog een nederlaag te voorkomen, maar slaagde niet in die opzet. (VI)

??  ?? Isco dribbelt langs twee spelers van Albanië. (Foto:Nusport)
Isco dribbelt langs twee spelers van Albanië. (Foto:Nusport)