Times of Suriname

Zwaluw’96 houdt droom play-offs levend

-

ZAALVOETBA­L Zwaluw’96 hield zijn droom om de play-offs te halen levend door, met twee secondes te gaan, de overwinnin­g te halen op The Lions in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal won Zwaluw’96 donderdag met 5-4.

The Lions startte de wedstrijd veel beter dan zijn tegenstand­er en kreeg diverse kansen gehad. Het team verprutste de ene kans na de andere. Pas in de dertiende minuut was het Romano Stekkel die The Lions op een voorsprong bracht. Echter kon het team de voorsprong niet lang behouden. In de vijftiende minuut was het Leroy Letnom die teams op gelijke hoogte bracht en dit werd ook de ruststand van de wedstrijd: 1-1.

Ook in de tweede helft was The Lions het betere team, maar het team ging knullig om met de gecreëerde kansen. Desondanks nam het de voorsprong in de 24ste minuut door een doelpunt van Olvido Misidjang: 2-1. Hierna kreeg The Lions weer goede kansen om de voorsprong te verruimen, maar dit gebeurde niet. Dit kwam het team later wel duur te staan. In de 27ste minuut trok Zwaluw’96 de score wederom gelijk, door een doelpunt van Bruce Diporedjo: 2-2. Hierna nam The Lions weer het spel over. Het dicteerde het tempo van de wedstrijd, maar kon geen afstand nemen van Zwaluw’96. Hierdoor ontstond er een spannende slotfase. Nadat Obrendo Huiswoud (The Lions) en Ike Adams (Zwaluw’96) de score in de 39ste minuut op 3-3 hadden gebracht, was het Diporedjo die in de 40ste minuut zijn team naar op voorsprong schoot: 4-3. The Lions kwam terug en binnen enkele seconden was de score weer gelijk, door een doelpunt van Giovanny Waal: 4-4. Maar met twee secondes te gaan, maakte Ivanildo Misidjan het winnende doelpunt voor Zwaluw’96: 5-4.

De spelers en technische staf van de The Lions waren niet eens met dit doelpunt. Ze vonden dat de tijd buzzer al was gegaan, maar volgens regels begint en eindigt de wedstrijd met het fluitsigna­al van de scheidsrec­hter. Dus niet door de tijd buzzer.