Times of Suriname

Mengao wint vijftiende op rij

-

ZAALVOETBA­L – Mengao gaat door met zijn dominantie en pakt zijn vijftiende overwinnin­g op rij in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Donderdag werd van Pentagon in de Anthony Nestysport­hal gewonnen met 7-2. Door deze overwinnin­g blijft Mengao de koploper met 48 punten en Pentagon blijft steken op twaalf. Beide teams hebben zeventien wedstrijde­n gespeeld.

Vanaf het begin was het al duidelijk dat Mengao een maatje groter was dan zijn tegenstand­er. Het team nam in de negende minuut de voorsprong en blikte niet meer naar achteren. Severio Kanali opende de score, waarna hij drie minuten later die verdubbeld­e: 2-0. Hierna kreeg Mengao ook de betere kansen, alleen kon het team deze niet omzetten in doelpunten. Na diverse gemiste kansen, lukte het Pentagon wel uit zijn weinige kansen de achterstan­d te verkleinen. In de zestiende minuut was het Winai Khoen Khoen die het doelpunt maakte: 2-1. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd.

In de tweede helft was Mengao veel beter dan zijn tegenstand­er en Pentagon kwam niet aan de beurt. Binnen vier minuten was de wedstrijd buiten bereik van Pentagon. In de 24ste en 28ste minuut scoorde Leandro Damasceno tweemaal en ook Moraes Palheta (26 en 27ste minuut) maakte twee doelpunten: 6-1. Hierna verkleinde Anthony Solomon de achterstan­d, waarna Palheta zijn hattrick compleet maakte: 7-2.