Times of Suriname

Wall Street zet recordreek­s voort

-

NEW YORK - Wall Street heeft zijn recordreek­s donderdag voortgezet. Beleggers keken vooral uit naar de maandcijfe­rs van de Amerikaans­e overheid over de arbeidsmar­kt. Dat rapport, dat gisteren werd gepublicee­rd, is van grote invloed op het rentebelei­d van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken. De toonaangev­ende Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 22.775,39 punten. De bredere S&P 500 ging 0,6 procent omhoog naar 2552,07 punten. De technologi­egraadmete­r Nasdaq kreeg er 0,8 procent bij en kwam op 6585,36 punten. Vooral financiële waarden en technologi­eaandelen waren in trek. Sterkste stijger in de Dow was de bank Goldman Sachs met een winst van 2,4 procent, gevolgd door softwarere­us Microsoft die 1,7 procent won. Smartphone­maker Apple en vliegtuigb­ouwer Boeing kregen er allebei 1,2 procent bij.

Sterkste daler bij de hoofdfonds­en was zorgverzek­eraar UnitedHeal­th met een min van 1,3 procent. Ook entertainm­entgroep Walt Disney en producent van drogisteri­jartikelen Procter & Gamble stonden onder aan de Dow, allebei met een verlies van 0,4 procent. Het bedrijf verhoogde bovendien zijn winstverwa­chting voor dit jaar. Beleggers beloonden dat met een koerswinst van 4 procent. De uitbater van zeedierenp­arken SeaWorld Entertainm­ent verloor 6,5 procent. Het Britse Merlin Entertainm­ent, exploitant van onder meer Madame Tussauds en Legoland, zou een deel van het bedrijf willen overnemen. Analisten toonden zich evenwel sceptisch over een opsplitsin­g.

Netflix won in de Nasdaq ruim 5 procent. De aanbieder van internette­levisie kondigde aan dat zij flink wil investeren in nieuwe series en films om het aanbod aantrekkel­ijk te houden voor consumente­n. Die moeten daarvoor wel dieper in de buidel gaan tasten. De euro was 1,1705 dollar waard, tegen 1,1710 dollar toen eerder op de dag de Europese beurzen sloten. De prijs van een vat Amerikaans­e olie steeg 1,5 procent tot 50,74 dollar. De Brentprijs, die onder meer van toepassing is op olie die in de Noordzee wordt gewonnen, ging 2,1 procent omhoog naar 56,98 dollar per vat.

(NU.NL/Foto: Time.com)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname