Times of Suriname

Bouterse mogelijk aanwezig bij start Dalian IV-project

-

PARAMARIBO - De verwachtin­g is dat president Desi Bouterse in hoogst eigen persoon aanwezig zal zijn bij de start van het Dalian IV-project in Para. verneemt dat het staatshoof­d dit historisch moment, waarbij ook de bouw van een vierbaansw­eg is opgenomen, niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. Dit wordt bevestigd door Raoul Swedo van het Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicat­ie (OWT&C). “Ik heb dat staan in mijn draaiboek en tot zover heb ik geen afzegginge­n”, zegt de hoofdvoorl­ichter op het ministerie.

“Er staat president Desire Delano Bouterse”, licht Swedo toe op vragen van de krant of het gaat om de waarnemend president of de president van de republiek zelf. Het zal de eerste keer, sinds terugkeer uit Cuba op 17 september, zijn, dat Bouterse in het openbaar gezien zal worden. Vooralsnog heeft hij zijn constituti­onele taken niet opgepakt vanwege gezondheid­sredenen, maar vindt het wel nodig om aanwezig te zijn bij het National Infrastruc­ture Project Suriname. “Het project houdt in dat er geasfaltee­rd en bestraat zal worden en bruggen gebouwd”, zegt Santosh Soman. Hij is directeur Civieltech­nische Werken op OWT&C.

Het Dalian IV-project begint vandaag met de rehabilita­tie van het weggedeelt­e tussen Meursweg en Paranam dat momenteel slecht begaanbaar

Times of Suriname

is. “We hebben gemeend daar te starten, omdat het in zeer slechte staat verkeert. De weg wordt niet afgesloten maar er zullen wel mensen van de aannemer aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden”, zegt Swedo. In de planning is ook het transforme­ren van de Martin Luther Kingweg in een vierbaansw­eg en een nieuwe highway die loopt van mast 21 naar Zanderij.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname