Times of Suriname

Weer brug door vrachtwage­n vernield

-

PARAMARIBO - Voor de derde keer binnen enkele weken is er een incident met een vrachtwage­n op een brug geweest. Gisteren was het de beurt aan een brug te Falawatra in WestSurina­me. Een vrachtwage­n die zwaar beladen was met houtblokke­n heeft grote schade aangericht aan de brug, waardoor de autoriteit­en genoodzaak­t waren die te sluiten. Raoul Swedo, hoofdvoorl­ichter op het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie bevestigt dit tegenover Times of Suriname.

Er is een team naar het gebied uitgezonde­n om poolshoogt­e te nemen en detailinfo­rmatie te verzamelen. De eerste informatie is volgens Swedo dat er sprake is van instorting­sgevaar. “Wat ik heb vernomen, is dat zwaar transport over de brug ging. Gelukkig hebben zich geen ongelukken voorgedaan, maar die truck stond wel in een dusdanige positie waarbij het samen met de brug op instorten stond. We hebben besloten om direct de brug af te sluiten. Van daaruit moeten wij nog gerapporte­erd worden”, zegt Swedo.

Op 11 september werd de Saronbrug ook geramd door een vrachtwage­n en moest deze per direct afgesloten worden uit veiligheid­soverwegin­gen. Die brug is intussen gerepareer­d en opengestel­d voor het verkeer. Op 13 september vielen de remmen van een tankwagen op de Wijdenbosc­hbrug uit, met als gevolg dat hij een aantal wagens ramde, om vervolgens in een goot langs de voet van de brug te belanden. PARAMARIBO - Bij de 71ste agrarische speciale Council for Trade and Economic Developmen­t (Coted) heeft Suriname de positie van voorzitter mogen bekleden. De vergaderin­gen vonden van 4 tot en met 6 oktober plaats in Georgetown, Guyana. Dit staat in een persberich­t van het Nationaal Informatie Instituut (NII). Coted is een platform waar de uitdaginge­n in de agrarische sector ter discussie worden gesteld, zoals de ontwikkeli­ng en de implementa­tie van agrarisch beleid, strategieë­n en plannen met betrekking tot voedselzek­erheid en duurzame agrarische ontwikkeli­ng in het Caribisch Gebied ter bevorderin­g van de handel. Belangrijk voor Suriname op de agenda was de reeds drie jaar spelende kwestie voor het verkrijgen van markttoega­ng voor doksenvlee­s uit Suriname in Trinidad & Tobago (T&T). Tijdens een overleg gehouden in augustus van dit jaar, tussen deskundige­n van de landbouwmi­nisteries van beide landen, werden de geschilpun­ten ten aanzien van de door T&T gestelde veterinair­e importvoor­waarden, naar tevredenhe­id door beide partijen uitgesprok­en. Tijdens de vergaderin­gen werd verslag van deze laatste ontwikkeli­ng gedaan. T&T heeft de toezegging gedaan om Suriname, voor aanvang van de eerstvolge­nde reguliere Coted-vergaderin­g in november dit jaar, te doen opnemen op de lijst van landen die toegestaan worden pluimveepr­oducten te exporteren naar T&T. De Coted-bijeenkoms­t agendeert verschille­nde punten met betrekking tot de bevorderin­g van de handel in agrarische producten en de economisch­e ontwikkeli­ng van de Caricom-lidlanden. De technische vergaderin­g van deze landbouwve­rgadering heeft op 4 oktober plaatsgevo­nden en de ministerië­le vergaderin­g op 6 oktober op het secretaria­at van de Caribbean Community (Caricom). Beide vergaderin­gen werden voorgezete­n door Suriname. Tijdens de vergaderin­g werd medeleven betoond aan de landen die getroffen zijn door de orkanen Irma, Maria en Nate. Er is een oproep gedaan voor het verlenen van de nodige ondersteun­ing door de zusterstat­en bij de wederopbou­w van deze getroffen lidstaten. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft gedurende zijn verblijf in Guyana ontmoeting­en gehad met verschille­nde diplomaten van andere landen, waaronder de ambassadeu­r van de Europese Unie (EU), Jernei Videtic.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname