Times of Suriname

“Het kon mijn kind zijn geweest”

-

PARAMARIBO – “Het kon mijn kind zijn geweest”, vertelde SG (42) die de kamer van een vijftienja­rig buurmeisje binnendron­g om haar te verkrachte­n. Op vragen van zijn advocaat Georgette Leter zei hij spijt te hebben van zijn handelinge­n en bood zijn verontschu­ldigingen aan. Het slachtoffe­r vertelde aan de rechter dat zij op de bewuste avond in haar slaapkamer sliep. Haar moeder zat in de voorzaal televisie te kijken. De man forceerde het venster en drong binnen. Hij stopte een beertje in de mond van het meisje toen zij wakker werd, om te voorkomen dat zij gilde. Zij probeerde hem te slaan, maar kon het niet.

De man kwam op haar liggen en pleegde de seksuele handelinge­n met haar. Het slachtoffe­r kan zich herinneren dat de verdachte een jacket en een korte broek aanhad. Hij had diezelfde kleding ook aan toen hij werd opgepakt. Volgens het meisje was de man eerder op de dag, voordat hij de seksuele handelinge­n pleegde, nog bij haar woning geweest. Hij vroeg naar haar moeder en broer.

Zij hield hem voor dat de moeder in huis was en dat haar broer in het binnenland was. SG wilde zeker van zijn dat de broer van het slachtoffe­r niet thuis was. Hij beweerde op een gegeven moment in de rechtszaal dat het meisje hem zelf in de kamer riep, maar dat klopt volgens het kind niet. Naderhand gaf de man toe dat hij zelf ging, omdat hij zin had in seks. Acht jaar terug werd SG opgepakt voor het seksueel misbruiken van zijn eigen dochter. Op 13 november wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname