Times of Suriname

D66-leider Pechtold gaat niet het kabinet in

-

DEN HAAG - D66-leider Alexander Pechtold blijft fractievoo­rzitter van zijn partij in de Tweede Kamer, hij gaat niet het kabinet in als minister. Dat heeft Pechtold in een interview gezegd. Pechtold: “De stabilitei­t van de coalitie staat voorop. Dat kan het beste als fractievoo­rzitter. Ik zou het ongeloofli­jk leuk vinden weer als bestuurder aan de slag te gaan, maar ik ben pas 51. Ik mag tenminste nog 19 jaar, als het me gegeven is.

En er is nog een overweging, ik doe hier mijn thuisfront een groot plezier mee. Ik heb het gevoel dat ik als fractievoo­rzitter net iets meer over mijn tijdsindel­ing ga.” Maandagmid­dag heeft Pechtold het zijn Tweede Kamerfract­ie en VVDonderha­ndelaar Mark Rutte meegedeeld. Ook CDAleider Sybrand Buma blijft hoogstwaar­schijnlijk in de Tweede Kamer. Morgen presentere­n VVD, CDA, D66 en ChristenUn­ie na 208 dagen van onderhande­len hun regeerakko­ord.

Over zijn rol in de nieuwe constellat­ie is Pechtold duidelijk. “Ik wil ook vooral zorgen dat dit kabinet straks op een geloofwaar­dige en heldere manier de plannen uitvoert en verdedigt. Als dat niet gebeurt, dan ga ik dat aangeven. Ik was niet van plan als een soort voorstoppe­r van de ministersp­loeg de boel te gaan zitten verdedigen.”

(AD/Foto: Actueel - D66) VALKENSWAA­RD - In een loods in het Brabantse Valkenswaa­rd heeft maandagavo­nd een grote brand gewoed. Er kwam veel rook vrij bij de brand. Omwonenden werden via een NL-Alert geadviseer­d ramen en deuren te sluiten.

Rond 21.00 uur brak de brand uit. De brandweer kwam met meerdere wagens en een hoogwerker ter plekke om het vuur te bestrijden.

Rond 22.40 uur was de brand onder controle. Er is asbest vrijgekome­n bij de brand. De loods, een bijgebouw van loonbedrij­f Gebroeders Roos, is gevuld met tractors en machines. Er waren veel knallen te horen. Publiek werd op grote afstand gehouden. Het is nog niet bekend hoe de brand kon ontstaan.

(De Telegraaf/ Foto: 112

Brabant)

 ??  ?? Er kwam veel rook vrij bij de brand.
Er kwam veel rook vrij bij de brand.
 ??  ?? D66-leider Alexander Pechtold blijft fractievoo­rzitter van zijn partij in de Tweede Kamer, hij wordt geen minister.
D66-leider Alexander Pechtold blijft fractievoo­rzitter van zijn partij in de Tweede Kamer, hij wordt geen minister.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname