Times of Suriname

President Trump daagt minister uit om IQ test te doen

-

VS - President Donald Trump heeft zijn minister van Buitenland­se zaken Rex Tillerson uitgedaagd een IQtest te doen. De topdiploma­at zou de president een randdebiel hebben genoemd. Dit komt ter sprake tijdens een interview met het zakenmagaz­ine Forbes vandaag. Volgens de Britse media is de uitdaging het bewijs dat de twee onenigheid hebben. Trump reageert cynisch. “Ik denk dat het nep nieuws is, maar als hij dat heeft gezegd, denk ik dat we onze IQ-testen moeten vergelijke­n. En ik kan je vertellen wie er gaat winnen.’’ Trump ontkende in het vraaggespr­ek dat hij het gezag van Tillerson ondermijnd­e door te stellen dat de minister ‘zijn tijd aan het verdoen was’ met te proberen de dialoog te herstellen met de Noord-Koreanen. Hij zei met die opmerking eigenlijk bezig te zijn met het versterken van de autoriteit van Tillerson. Afgelopen zomer stond de staatssecr­etaris op het punt om op te stappen door onder meer een verschil van mening op het gebied van klimaatver­andering en nucleaire energie. Hij zou daarmee uit de pas lopen met Het Witte Huis. Tillerson zei vorige week in een verklaring dat hij echter nooit van plan was, zijn post te verlaten. Hij prijst daarentege­n Trumps beleidsage­nda en zegt ook dat hij onderdeel uitmaakt van een team dat ‘Amerika weer groot moet maken’. Verder gaat het niet in op de vraag of hij Trump een randdebiel heeft genoemd. (AD/Foto:ad.nl)

 ??  ?? President Donald Trump, Vice-President Mike Pence (links) en de minister van Buitenland­se Zaken Rex Tillerson (rechts).
President Donald Trump, Vice-President Mike Pence (links) en de minister van Buitenland­se Zaken Rex Tillerson (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname