Times of Suriname

Tien doden door bosbranden in Californië

-

CALIFORNIË - Door hevige bosbranden in de Amerikaans­e staat Californië zijn tien doden gevallen. De autoriteit­en verwachten dat dit aantal nog gaat stijgen. Daarnaast zijn meer dan honderd mensen gewond geraakt en meer dan twintigdui­zend mensen geëvacueer­d. Dat melden de autoriteit­en van Californië.

De sheriff van Sonoma County meldt dat daar zeven mensen zijn omgekomen. In Napa County kwamen twee mensen om het leven en één slachtoffe­r overleed in Mendocino County, schrijft de Los Angeles Times. Twee ziekenhuiz­en die bedreigd worden door het vuur zijn ook ontruimd. Er worden ongeveer negenduize­nd huizen bedreigd door de bosbranden.

Zeker 150 mensen moesten naar andere ziekenhuiz­en worden gebracht. Ook zijn er in ieder geval 1.500 gebouwen en 230 vierkante kilometer grond in vlammen opgegaan.

Eerder op de avond kondigde gouverneur Jerry Brown van Californië al de noodtoesta­nd af in Napa County, Sonoma County en Yuba County. De branden woeden ten noorden van San-Francisco.

Naast de branden in NoordCalif­ornië is er ook een bosbrand in het zuiden van de staat, in de buurt van Anaheim. Daar is ongeveer twintig vierkante kilometer grond verloren gegaan.

De brandweer heeft mede vanwege de harde wind moeite om de brandhaard­en onder controle te krijgen. In Napa County en Sonoma County worden onder meer de bekende wijnstreke­n bedreigd. Ongewoon hoge temperatur­en en ernstige droogte hebben in de voorbije maanden het brandgevaa­r in grote delen van het westen van de VS vergroot. In juli moesten door opgelaaide bosbranden in de buurt van het bekende Yosemite National Park vijfduizen­d mensen worden geëvacueer­d.

(NU/Foto:nu.nl)

 ??  ?? Evacuaties vanwege bosbranden in Californië.
Evacuaties vanwege bosbranden in Californië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname