Times of Suriname

Schutter Las Vegas had ontsnappin­gsplan

-

LAS VEGAS - De 64-jarige Stephen Paddock had een ontsnappin­gsplan uitgedacht om te kunnen vluchten nadat hij op 1 oktober elf minuten lang had geschoten op festivalga­ngers in Las Vegas. Dat heeft de sheriff van Las Vegas Joseph Lombardo maandag bekendgema­akt in een persconfer­entie.

Volgens Lombardo had Paddock naast veel wapens ook beschermen­de kleding in zijn hotelkamer. Daarmee wilde hij na de schietpart­ij ontsnappen. Uiteindeli­jk heeft hij zelfmoord gepleegd.

De sherrif maakte eveneens bekend dat Paddock vlak voordat hij het vuur opende op de menigte een beveiliger van het hotel neerschoot. De beveiliger kwam af op een alarm van een open deur op de 32e verdieping waar Paddock ook zat.

Nadat de beveiliger op de verdieping was aangekomen, hoorde hij “boorgeluid­en” uit de kamer van Paddock komen. De schutter had drie camera’s opgehangen om te kijken of er iemand aankwam. Daardoor zag hij de beveiliger en schoot door de deur 200 kogels de gang in. De beveiliger raakte hierbij gewond. Hij waarschuwd­e direct zijn collega’s. De gepensione­erde accountant en vastgoedha­ndelaar schoot met automatisc­he geweren 58 festivalga­ngers dood in Las Vegas en verwondde er meer dan vijfhonder­d. Over het motief van Paddock is na een week onderzoek nog niets bekend. De sherrif van Las Vegas Joseph Lombardo geeft aan dat dit erg frustreren­d is, maar ook dat ze het onderzoek vervolgen. “Alle informatie die we krijgen, is een nieuw stukje van de puzzel.” Onderzoeke­rs praten ondertusse­n ook met de broer van de schutter, Eric Paddock. Of dat iets heeft opgeleverd, wil Lombardo niet zeggen. (NU/Foto:nu.nl)

 ??  ?? Schietpart­ij Las Vegas.
Schietpart­ij Las Vegas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname