Times of Suriname

Wonder voor Nederland blijft uit

-

VOETBAL - Het Nederlands elftal ontbreekt volgend jaar op het WK in Rusland. De ploeg van Dick Advocaat had een zege met zeven doelpunten verschil op Zweden nodig, maar de teller bleef steken op 2-0. Arjen Robben maakte beide treffers.

De eerste doelpoging kwam van Robben, die binnendoor sneed en zijn schot gekeerd zag worden door keeper Robin Olsen. Even later probeerde hij het met een snoekduikk­opbal, toen de bal bij hem terecht kwam nadat Kenny Tete het leer verkeerd raakte.

Het duurde niet lang voordat Robben kreeg waar hij naar zocht: een doelpunt. Victor Lindelöf schoot de bal tegen de eigen arm aan en de arbitrage kende een penalty toe. Met een stiftbal klopte hij doelman Olsen. Oranje wilde uiteraard meer, maar mocht opgelucht ademhalen toen een kopkans voor Marcus Berg met een sisser afliep. Aan de overzijde liet Georginio Wijnaldum van dichtbij een uitgelezen kans op de 2-0 onbenut. In de 40ste minuut was het opnieuw Robben die Oranje bij de hand nam: met een prachtige uithaal zette de aanvoerder zijn ploeg op 2-0 na een pass van Babel.

In de tweede helft stelde Zweden alles in het werk om het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat lukte de Scandinavi­ërs beter dan voor rust en enkel via Wijnaldum kreeg Oranje een kans in het eerste kwartier na de onderbreki­ng. De energie van de eerste helft was ver te zoeken in de tweede helft. De gastheer liep zich steeds vaker vast op de helft van Zweden en moest langzaamaa­n erkennen dat het ‘wonder van Amsterdam’ er niet meer in zat. (VZ)

??  ?? Arjen Robben gaat langs twee Zweedse spelers. (Foto: The Guardian)
Arjen Robben gaat langs twee Zweedse spelers. (Foto: The Guardian)