Times of Suriname

F1rstman wil zich bemoeien met muziek in de Bollywood-scene

-

Afgelopen vrijdag 6 oktober bracht de artiest F1rstman (Hassan Syed) zijn nieuwe EP genaamd ‘AT F1RST’ uit via Sony Music Nederland. Op de tracks zijn onder andere Lijpe, Josylvio, Dopebwoy, KM (SFB) en I Am Aisha te horen.

Eerder scoorde F1rstman hits als ‘Overal’ met Boef en

Samen goed voor meer dan 35 miljoen streams en meer dan 50 miljoen views. Op deze EP trekt hij deze lijn door met up-tempo tracks, waarin zijn kenmerkend­e Bollywoods­ound terug te horen is. De in Pakistan geboren zanger zegt daarover: “De Bollywoods­ound is aan het moderniser­en, er worden taboes doorbroken. In mijn muziek combineer ik mijn traditione­le roots met een moderne Westerse sound. Hiermee val ik op. Er is niemand anders die Arabische toonladder­s gebruikt in zijn refreinen. Daar speel ik nu op in met mijn nieuwe EP.” Hij kwam uit het niets, scoort hit na hit en bewijst keer op keer een gamechange­r te zijn. F1rstman stelt doelen om te behalen, niet om na te streven. ‘Ik ben een trein. Ik stop niet, ik ken geen stations. Ik blijf doorsjezen, blijf altijd gaan.’ De rasartiest denkt niet in grenzen, maar gaat voor world domination. De volgende bestemming van de F1rstman-expres: Bollywood.

“Vroeger was de Bollywoods­ound traditione­el en oldskool, maar nu komen er steeds meer westerse invloeden bij.

Het is aan het moderniser­en, er worden taboes doorbroken,” legt F1rstman uit. “Je snapt: dit is het perfecte moment om me te gaan ‘bemoeien’ met de muziek in de Bollywood-scene”. (Bollywood. nl/Foto: Dutch Charts)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname