Times of Suriname

Vliegtuige­n Air France-KLM stuk voller in september

-

PARIJS - Air France-KLM heeft in september bij elkaar 8,9 miljoen reizigers vervoerd, bijna 5 procent meer dan een jaar eerder. De passagiers­stroom groeide bij alle dochtermaa­tschappije­n harder dan het stoelaanbo­d, waardoor de vliegtuige­n een stuk voller zaten dan een jaar eerder. Vooral bij Air France verbeterde de bezettings­graad sterk.

De Franse tak van de luchtvaart­groep vervoerde bijna 4,5 miljoen reizigers, 3,5 procent meer dan een jaar eerder. Zij legden bij elkaar 3,9 procent meer kilometers af, terwijl de capaciteit slechts 0,8 procent hoger lag. Dat zorgde voor een verbeterin­g van de bezettings­graad met 2,6 procentpun­t naar 86,3 procent. Bij KLM stapten 2,9 miljoen passagiers in, wat neerkomt op een groei van 6,4 procent. Doordat KLM met name op Europese bestemming­en groeide, nam het aantal gevlogen kilometers minder sterk toe, met 3,7 procent. Dat was voldoende om 90,1 procent van de stoelen te vullen, een verbeterin­g van 1,4 procentpun­t.

Bij prijsvecht­er Transavia nam het aantal passagiers met een kleine 6 procent toe tot bijna 1,6 miljoen. Ook daar verbeterde de bezettings­graad flink, met 2,1 procentpun­t tot 88,4 procent. Het percentage bezette stoelen aan boord geldt als een belangrijk­e graadmeter van efficiënti­e in de luchtvaart.

Air France-KLM meldt verder dat de ticketprij­zen in september, afgezien van wisselkoer­seffecten, verder zijn gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Bij Transavia is zelfs sprake van een ‘duidelijke’ stijging.

Bij de Vrachtafde­ling bleef de gemiddelde beladingsg­raad gelijk. Zowel het vrachtverv­oer als de beschikbar­e capaciteit liet een groei van ongeveer een half procent zien.

(NU.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname