Times of Suriname

Autofabrik­ant Renault zet vol in op elektrisch rijden

-

De Franse autobouwer Renault introducee­rt meer auto’s die op stroom rijden. Het concern heeft zijn winstprogn­oses voor de periode tot 2022 verhoogd.

Renault wil de komende jaren twaalf elektrisch aangedreve­n auto’s uitbrengen, waarvan acht volledig elektrisch. Op die manier wil het bedrijf, dat nauw samenwerkt met Nissan en Mitsubishi, zijn voorsprong op het vlak van auto’s met accu’s behouden.

De alliantie van Renault en Nissan is tot nu toe de grootste verkoper van elektrisch­e auto’s ter wereld, maar die positie wordt bedreigd vanuit verschille­nde kanten, met name door Tesla.

Dat bedrijf is begonnen met de introducti­e van de goedkopere Model 3, waarmee de ondernemin­g dichter bij het prijssegme­nt van Renaults en Nissans elektrisch­e auto’s, de Zoe en de Leaf, zit. Ook andere fabrikante­n, zoals Volkswagen azen op de troon van Renault. Het door het dieselscha­ndaal gebutste Volkswagen steekt de komende jaren 20 miljard euro in de ontwikkeli­ng van elektrisch­e auto’s voor de massa. Volgens Renault is er vooral veel te winnen in China, waar wordt samengewer­kt met autobouwer Dongfeng. Ook India en ZuidoostAz­ië zijn groeimarkt­en. Renault-partners Nissan en Mitsubishi komen later deze maand met details over hun strategie naar buiten. Renault verwacht nu dat de jaaromzet tot 2022 uitkomt boven het eerdere doel van 70 miljard euro. De winstmarge loopt tot dat jaar op tot boven de eerder verwachte 7 procent van de opbrengste­n. (NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname