Times of Suriname

Audi Q3 komt in 2018, Q4 in 2019

-

De Audi-fabriek die in het Hongaarse Győr is gevestigd, heeft zijn 500.000e Audi gebouwd. De auto waarmee deze mijlpaal werd bereikt, was een Viper Green gespoten TTS. Leuk en aardig, maar interessan­ter is het gegeven dat Audi bevestigt dat het ook de nieuwe Q3 en Q4 in Hongarije gaat bouwen.

Audi is al sinds 1993 actief in het in Hongarije gelegen Győr. Sinds de uitbreidin­g van de productief­aciliteit in 2013 heeft Audi er 500.000 auto’s geproducee­rd. Momenteel produceert het Duitse merk in Györ de A3 Sedan, de A3 Cabriolet en de RS-versies van zowel de TT als de A3 Sedan, maar volgend jaar wordt daar de volledig nieuwe generatie van de Q3 aan toegevoegd. Een jaar later wordt ook de Q4 aan het portfolio toegevoegd.

De Q3 die Audi momenteel in de showrooms heeft staan, stamt in de basis uit 2011. In 2014 onderging de cross-over een facelift om er weer even tegenaan te kunnen. De nieuwe Q3 komt zeer waarschijn­lijk op het MQB-platform te staan, een basis die al breed is uitgesmeer­d over de Volkswagen Group. De voordelen daarvan voor de Q3 komen onder andere tot uiting in een lager gewicht, meer interieurr­uimte en zaken als een nieuw infotainme­ntsysteem. Naar verluidt verschijnt er zowel een plug-in hybride als een volledig elektrisch­e variant van de Q3. Volgend jaar komt de nieuwe Q3 op de markt.

Het is nog niet helemaal zeker wat Audi van plan is met de Q4. Zijn naam geeft in elk geval aan dat het model tussen de Q3 en Q5 in het gamma komt, maar of het opvulmodel de vorm aanneemt van een Q3 met aflopende daklijn of compleet anders wordt vormgegeve­n, valt nog te bezien. In de wandelgang­en wordt gesproken over een productiev­ersie van de in 2014 getoonde TT Offroad Concept, een model waarvan eerder werd gedacht dat het - samen met een productiev­ersie van de in hetzelfde jaar getoonde TT Sportback Concept - was afgeschote­n. (NU/Foto:nu.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname