Times of Suriname

Controle op kwaliteits­eisen van kracht

-

PARA - Niet alleen komt er verbeterin­g en uitbreidin­g van het wegennet in Suriname, maar ook zal dat voldoen aan zeer hoge standaarde­n. Deze garantie gaf minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicat­ie (OWT&C) bij het officiële startsein van het Dalian IV-asfalterin­gsproject, dat gisteren van start is gegaan. Ook Zhang Jinxiong, de ambassadeu­r van China in Paramaribo, deed een beroep op China Dalian Internatio­nal Coöperatio­n om kwaliteits­wegen af te leveren.

Er is een lang voortrajec­t geweest om te komen tot het moment van aanvangen met het programma, waarbij 110 kilometer wegstrekki­ng wordt geasfaltee­rd en bestraat. Ook de bouw van vier bruggen zijn onderdeel van het project en het ombouwen van de Martin Luther Kingweg in een straat met vier rijbanen.

Volgens minister Miranda wordt met de grote infrastruc­turele investerin­gen in het district Para aansluiten­d op Wanica beoogd, dat er minder filevormin­g plaatsvind­t en de druk op de Indira Gandhiweg voor een goed deel weggenomen wordt. Ook zal de producties­ector volgens de minister meeliften in de verbeterde infrastruc­tuur. Besloten is om de brug, die over de Parakreek loopt en momenteel gerehabili­teerd wordt, mee te nemen in het programma waarbij de houten rijstrook vervangen wordt met betonnen brug met twee rijstroken. “Als je rijk wilt worden, moet je een weg banen”, is volgens ambassadeu­r Zhang Jinxiong een Chinees spreekwoor­d, dat toepasseli­jk is bij dit asfalterin­gsproject. De asfalterin­gprojecten van Dalian markeert hij als hoogtepunt­en in de bilaterale relatie met Suriname. Echter is er nog veel braakligge­nd terrein waarbij Suriname en China nauwer kunnen samenwerke­n. “Er is meer potentie in een pragmatisc­he samenwerki­ng”, aldus Zhang. Met het Dalian IV-project gaat USD 235 miljoen gemoeid, dat via de Eximbank of China wordt gefinancie­rd. Zowel Miranda als Zhang benadrukt dat het niet een volledige Chinese aangelegen­heid is. Voor Surinaamse toeleverin­gsbedrijve­n is er ook een aardig duitje te verdienen en er komen arbeidspla­atsen bij.

BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname