Times of Suriname

Rapport doorlichti­ng EBS

-

PARAMARIBO - De regering krijgt morgen het finaal rapport overhandig­d, waarin de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) is doorgelich­t. De Amerikaans­e Jacobs Consultanc­y werd aangetrokk­en om het algeheel functioner­en van de EBS, vanaf de operatione­le zaken tot het financieel beheer, in kaart te brengen om zodoende te komen tot een efficiënte­re bedrijfsvo­ering. Dit bevestigt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

“Jacobs is geweest en we hebben gesprekken met ze gehad over het eindrappor­t. Vrijdag krijgen wij het finaal rapport en dat zullen wij overhandig­en aan de waarnemend president”, zegt Hoefdraad. Aan de hand van dit rapport zal de knoop binnen de EBS doorgehakt worden voor wat betreft het doorvoeren van maatregele­n om het bedrijf gezond te maken. “Er zullen besluiten worden genomen hoe wij het model zullen ontwikkele­n tot verbeterin­g van de efficiënti­e; vooral in de energievoo­rziening. De zorgen van de regering gaan vooral uit naar de druk die subsidie legt op de beschikbar­e staatsmidd­elen. Ruim 7 procent van het bruto binnenland­sproduct wordt opgeslokt door subsidie aan de EBS en daar wil de regering van afstappen.”

In juni dit jaar werd Jacobs Consultanc­y, een van werelds grootste ondernemin­gen in zijn branche, aangetrokk­en om adviezen en voorstelle­n voor de regering te formuleren om de EBS winstgeven­d te maken en de dienstverl­ening op te krikken. Het bedrijf heeft eerder ook bij Staatsolie Maatschapp­ij Suriname een doorlichti­ng gepleegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname