Times of Suriname

Verdachte betrokkenh­eid vermissing Anne (25) donderdag voorgeleid

-

DEN DOLDER - De 27-jarige man die is aangehoude­n voor betrokkenh­eid bij de vermissing van Anne, wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissari­s. De verdachte werd maandag in kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder opgepakt. De rechter-commissari­s zal bepalen of de man langer vast blijft zitten, maakt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend.

Het onderzoek is nog in volle gang. “De gangen van de verdachte worden nagegaan, er worden getuigen gehoord, camerabeel­den uitgekeken en tips onderzocht. Verder vindt er telefonie- en sporenonde­rzoek plaats”, aldus het OM. De politie heeft woensdag de zoektocht naar Anne, die op 29 september voor het laatst gezien is, hervat. De zoekploege­n, onder andere bestaande uit agenten, militairen, de Mobiele Eenheid (ME) en vrijwillig­ers, kammen het gebied tussen Den Dolder en Soest uit.

Ook in Zeewolde wordt woensdag gezocht, op basis van ‘nieuwe onderzoeks­informatie’. Onder andere de ME en speurhonde­n zijn rondom de Flediteweg op zoek naar de vermiste Anne. Dit is nabij natuurgebi­ed De Stille Kern en een golfresort.

Ook in het bos van Pijnenburg wordt gezocht naar de vrouw. Het landgoed, dat bestaat uit bosgebied en weilanden, beslaat 340 hectare. Er wordt gezocht op deze locatie omdat Anne hier mogelijk heeft gefietst. Het onderzoek op het terrein van de kliniek in Den Dolder is eveneens voortgezet. Dit heeft tot dusver geen resultaten opgeleverd. Politie zoekt dinsdag in kliniek Den Dolder naar aanwijzing­en vermiste Anne. Politie zoekt dinsdag in kliniek Den Dolder naar aanwijzing­en vermiste Anne.

De verdachte is de afgelopen dagen verhoord door de politie. Of er iets uit dit verhoor is gekomen, wil de politie niet zeggen. Op dit moment zit hij in beperkinge­n, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. “Maandagavo­nd is na de aanhouding van de 27-jarige verdachte de woning waar hij verbleef verzegeld en doorzocht”, aldus de politie. Onderzoeks­informatie leidde de agenten zondag naar de man, die een lange straf uitzat voor gewelds- en zedendelic­ten. “In het kader van die straf was hij geleidelij­k aan het terugkeren in de samenlevin­g”, aldus de politie.

Omdat de politie en het Openbaar Ministerie hoopten dat de verdachte het onderzoeks­team naar de vermiste 25-jarige vrouw zou leiden, werd de man nauwletten­d in de gaten gehouden. Toen dit niet gebeurde, werd maandag besloten om de man aan te houden.

De politie heeft bijna een week in de omgeving van Huis ter Heide gezocht. Dinsdag 3 oktober werd Anne’s jas in het gebied aangetroff­en. Twee dagen later vonden de agenten haar fiets in een vijver. Weer een dag later is een tas ontdekt die vermoedeli­jk van de vermiste vrouw is.

De 25-jarige Anne vertrok vrijdag 29 september uit Rijnsweerd (Utrecht) op een zwarte fiets. Om 18.50 uur stuurde ze haar vriend nog een foto van zichzelf, toen ze in de regen stond. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. Inmiddels heeft de politie meer dan tweeduizen­d tips binnengekr­egen.

(NU/Foto:nu.nl)

 ??  ?? Zoekactie naar vermiste vrouw in omgeving Huis ter Heide beëindigd.
Zoekactie naar vermiste vrouw in omgeving Huis ter Heide beëindigd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname