Times of Suriname

Delta Air Lines boekt lagere winst

-

CHICAGO - Delta Air Lines heeft in het derde kwartaal bij een hogere omzet toch minder winst geboekt. Dit meldde de Amerikaans­e joint venture partner van Air France-KLM gisteren voorbeurs.

“Waar we het afgelopen kwartaal een aantal uitdaginge­n hebben gehad, waaronder verschille­nde orkanen en een aardbeving in Mexico, ben ik trots op de acties van onze mensen en hebben we toch uitstekend­e prestaties geleverd”, zei CEO Ed Bastian in een toelichtin­g op de cijferrapp­ortage. Delta behaalde in het afgelopen kwartaal een 5,5 procent hogere omzet van 11,1 miljard dollar. De omzet uit passagiers­vervoer steeg met 3,6 procent naar 9,4 miljard dollar en het vrachtverv­oer leverde een 11,5 procent hogere omzet van 187 miljoen dollar op. De omzet op de trans-Atlantisch­e route, waar Delta een joint venture heeft met Air France-KLM, steeg met 3,4 procent tot 1,7 miljard dollar.

Het operatione­el resultaat voor belastinge­n daalde bij de Amerikaans­e luchtvaart­maatschapp­ij licht van 1,9 miljard naar 1,8 miljard dollar. Deze resultaats­daling was voor 120 miljoen dollar te wijten aan schade en operatione­le verstoring­en als gevolg van orkaan Irma, waar Delta vooral op zijn thuishub Atlanta last van had. Onder de streep daalde de nettowinst van 1,3 miljard naar 1,2 miljard dollar. Daarbij daalde de aangepaste winst per aandeel van 1,69 naar 1,64 dollar. (Beursduive­l/Foto: www.

rehlat.ae)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname