Times of Suriname

Amsterdams­e erewacht bij kist Van der Laan

-

AMSTERDAM - Rond de kist van de Amsterdams­e burgemeest­er Eberhard van der Laan zullen vertegenwo­ordigers uit de Amsterdams­e samenlevin­g een erewacht vormen. Dat meldt de gemeente. Vandaag kan een ieder die wil afscheid nemen van de burgemeest­er tussen 10.00 uur en 20.00 uur in het Concertgeb­ouw. Elk half uur nemen twee personen daar plaats naast de gesloten kist. Er is een erewacht van Amsterdams­e veteranen, de politie, daklozen, gemeenteha­ndhavers en ‘nachtvlind­ers’ Dolly Bellefleur en Jennifer Hopelezz.

“Ik vind het echt een enorme eer om zo de laatste eer te bewijzen aan burgemeest­er Van der Laan”, schrijft Hopelezz (Richard Keldoulis) op de gemeentesi­te. “Hij was erg betrokken bij de LHBTQI gemeenscha­p. Wat een aardige en hartelijke man. Ik heb hem een aantal keer persoonlij­k ontmoet. Vlak na de aanslag in een gayclub in Florida afgelopen zomer, ontmoette ik hem weer met de organisati­e van de Pride Amsterdam. Hij sprak toen geruststel­lende woorden over de zichtbare en onzichtbar­e veiligheid rondom de Pride. Zijn warme steun en inzet betekenden zó veel voor ons.”

Op zaterdag 14 oktober voorafgaan­d aan de besloten herdenking­sbijeenkom­st in het Concertgeb­ouw - luiden de Amsterdams­e gemeenteli­jke klokkentor­ens van 12.50 tot 13.00 uur. Op zaterdag om 13.00 uur wordt in Amsterdam een minuut stilte gehouden. Ook het openbaar vervoer staat dan stil. De brandweera­uto’s en politievoe­rtuigen in Amsterdam zijn op vrijdag én zaterdag voorzien van een rouwlint. Burgemeest­er Van der Laan overleed vorige week donderdag aan de gevolgen van longkanker. Hij werd 62 jaar.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname