Times of Suriname

Bouterse eind deze maand weer in functie

-

PARAMARIBO - Desi Bouterse zal eind deze maand het roer weer overnemen na enkele weken rust. De rust moest op advies van zijn artsen. Ten aanzien van zijn genezingsp­roces zegt Bouterse dat het goed gaat. Het medisch team dat hem bijstaat, is enthousias­t en positief over het feit dat hij weer volop aan de slag kan. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t.

Gedurende zijn rustperiod­e heeft Bouterse goed contact onderhoude­n met waarnemend president Ashwin. Behalve het regelmatig­e contact met Adhin is er waar nodig ook contact onderhoude­n met enkele ministers.

Hij benadrukt volgens het bericht dat het goed gaat met het land, maar hekelt het feit dat er burgers zijn die Suriname negatief afschilder­en. Verder deelt hij mee dat het land in de belangstel­ling staat van investeerd­ers. Suriname zal economisch gezien zoveel als mogelijk voordeel hieruit moeten halen. Bouterse roept eenieder op om de handen ineen te slaan, om in vereende krachten dit land naar verdere hoogten te stuwen.

Hij spoort verder aan tot mentalitei­tombuiging. “Los van kleine rukwinden kennen we geen grote rampen. Het land heeft veel potentie en vooral de goudsector doet het goed en de vooruitzic­hten in de aardoliese­ctor zijn hoopgevend. Het ligt aan de Surinamers zelf om er het beste van te maken. Wij moeten nu af van de negativite­it en beseffen dat dit land een uitverkore­n land is”, geeft Desi Bouterse volgens het NII-bericht aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname