Times of Suriname

MGN legt bloemstuk bij Kokolampu monument

-

NICKERIE - Vertegenwo­ordigers van de Marron Gemeenscha­p Nickerie (MGN) hebben onder leiding van ondervoorz­itter, Sergio Linga, op 10 oktober, Dag der Marrons, om zes uur ’s morgens een bloemstuk gelegd bij het Kokolampu monument in Nickerie. Dit deelt Linga de krant desgevraag­d mee. Velen dachten dat er in Nickerie geen activiteit­en waren georganise­erd op die dag.

Dit komt volgens Linga, omdat er geen bekendheid aan was gegeven. Hij merkt op dat uitgaande van het thema van dit jaar bij de herdenking, te ‘Integratie’, het passend zou zijn om bij alle monumenten een bloemstuk te zetten.

“Echter hadden wij niet genoeg financiele middelen daarvoor. Wij zijn er echter van bewust dat alle Surinamers vreedzaam naast elkaar leven in dit mooi land”, zegt Linga aan de krant. Om meer bekendheid te geven aan de doelgroep wil de organisati­e nu beginnen met het ontplooien van activiteit­en. “Zeker voor wat betreft de gewoonten en gebruiken van de marrons”. Een van de activiteit­en, die MGN de komende tijd wil uitvoeren, is volgens de ondervoorz­itter het opknappen van het monument, en de directe omgeving een facelift geven.

Behalve het leggen van een bloemstuk bij de Kokolampu op het Brassaplei­n in Nieuw Nickerie, waren er op de Dag der Marrons ook activiteit­en in Wageningen. Deze zijn georganise­erd door de marron vrouwen aldaar. Linga geeft aan dat volgend jaar getracht zal worden de activiteit­en in Nieuw-Nickerie te organisere­n. Vanwege de grote concentrat­ie van nazaten van de marrons worden er elk jaar op 10 oktober activiteit­en daar georganise­erd. AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname