Times of Suriname

SPG houdt lustrum wandelloop

-

PARAMARIBO – Het Surinaamse Padvindste­rs Gilde (SPG) is een meisjesorg­anisatie, die als lid van de wereldwijd­e organisati­e van circa 10 miljoen padvindste­rs en gidsen. Deze heeft als doelstelli­ng om meisjes en jonge vrouwen in staat te stellen zich ten volle te ontwikkele­n tot waardige wereldburg­ers. Dit jaar is een speciaal jaar want het SPG viert zijn 70-jarig jubileum. Dit heugelijk feit heeft het door middel van diverse activiteit­en gedurende dit lustrumjaa­r gevierd. Eén van de activiteit­en in verband hiermee is de 5 km wandelloop die morgen wordt georganise­erd rond de Internatio­nale Dag van het Meisje, waaraan iedereen vanaf 5 jaar individuee­l of in groepsverb­and mee kan doen. Het thema van deze wandelloop is Empower our girls. Hiermee wil het SPG extra aandacht vragen voor de uitdaginge­n waarmee meisjes en jonge vrouwen geconfront­eerd worden. De bijdrage is SRD 25 per persoon inclusief een T-shirt.

“De voorbereid­ingen zijn zo goed als afgerond. We zijn de sponsoren heel dankbaar. Normaal houden we wandellope­n binnen de organisati­e met onze eigen leden, maar deze keer is het voor de hele samenlevin­g”, vertelt Miriam Mac Intosh, bestuursli­d van het SPG. “Het was een goed ervaring. “We zijn Percy Oliviera, de voorzitter van de BVSS (Bedrijven Vereniging Sport en Spel) heel dankbaar voor zijn adviezen”, vertelt ze verder.

Gelegenhei­d tot inschrijvi­ng is nog mogelijk vandaag van tien uur ’s morgens tot een uur ’s middags aan de Kernkampwe­g (terrein van het SPG naast het KKFbeurste­rrein). Start en finish van de wandelloop zijn op het BVSS/POS-terrein aan de Johannes Mungrastra­at. De wandelaars kunnen zich vanaf vier uur ’s middags verzamelen. De wandelloop vangt aan om 5 uur ’s middags. JA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname