Times of Suriname

FIFA start onderzoek naar omstreden PSG-voorzitter

-

VOETBAL - De FIFA is gisteren een onderzoek gestart naar Paris Saint-Germainvoo­rzitter Nasser Al-Khelaifi, die een dubieuze rol zou hebben gespeeld bij het toekennen van mediarecht­en. De 43-jarige Al-Khelaifi zou als directeur van mediabedri­jf beIN Sports Jerome Valcke, voormalig secretaris­generaal van de FIFA, hebben omgekocht voor de rechten van de WK’s van 2026 en 2030.

Valcke zou ook een dubieuze rol hebben gespeeld bij het toekennen van de mediarecht­en voor het komende WK in Rusland en het mondiale eindtoerno­oi van 2022 in Qatar.

Donderdag stelde het Openbaar Ministerie in Zwitserlan­d al een onderzoek in naar de rol van zowel AlKhelaifi als Valcke bij de verdeling van de mediarecht­en. Justitie in Zwitserlan­d werkt nauw samen met justitiele autoriteit­en in Frankrijk, Griekenlan­d, Italië en Spanje. De kantoren van beIN Sports in Parijs werden donderdag doorzocht door de Fransen. Qatarees Al-Khelaifi is sinds 2011 eigenaar van PSG, dat in 2013, 2014, 2015 en 2016 kampioen van Frankrijk werd.

Club en eigenaar liggen sinds afgelopen zomer onder vuur vanwege de miljoenent­ransfers van Neymar (FC Barcelona) en Kylian Mbappé (AS Monaco) naar de club.

Mede op aandringen van andere clubs onderzoekt de UEFA of de regels omtrent Financial Fair Play niet zijn overtreden bij die transfers. Al-Khelaifi zei vorige maand zich niet druk te maken om dat onderzoek.

PSG gaat met 22 punten uit de eerste acht wedstrijde­n aan de leiding in de Franse Ligue 1. In de eerste twee groepsduel­s in de Champions League was de ploeg van coach Unai Emery een maatje te groot voor Celtic (0-5) en Bayern München (3-0). (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname