Times of Suriname

NBA-legende Jordan bezorgd over niveauvers­chil in NBA

-

BASKETBAL - Michael Jordan heeft gisteren zijn zorgen geuit over het grote kwaliteits­verschil tussen teams in de NBA. Volgens de 54-jarige basketbali­coon wordt het voor de kleinere ploegen steeds moeilijker om een rol van betekenis te spelen.

“Er zijn één of twee geweldige ploegen, de overige 28 teams zijn rommel en eigenlijk niets waard”, klaagt de eigenaar van Charlotte Hornets in het magazine Cigar Aficionado. “De kleinere clubs gaan het heel moeilijk krijgen om financieel te overleven.” De dominatie van de zogenoemde ‘superteams’ ziet Jordan als een gevaar voor de NBA. “Ik denk dat de competitie vanuit een sportief oogpunt daardoor wordt aangetast.”

Jordan, die met Chicago Bulls in de jaren negentig de competitie domineerde en vijf keer werd uitgeroepe­n tot meest waardevoll­e speler, liet zelf overigens in het midden welke teams er ver bovenuit steken en welke fungeren als competitie­vulling.

De kritiek van Jordan is hoogstwaar­schijnlijk gericht op het gebrek aan concurrent­ie voor de topploegen Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers, die de laatste drie jaar tegenover elkaar stonden in de finale van de NBA. In 2016 ging de titel naar Cleveland. Warriors was in 2015 en 2017 de sterkste. Ook voor het nieuwe NBAseizoen, dat komende dinsdag begint, zijn Golden State en Cleveland de twee grote favorieten voor de titel. Jordan is sinds 2006 de eigenaar van Charlotte Hornets, dat toen nog onder de naam Charlotte Bobcats actief was. De ploeg uit North Carolina slaagde er vorig seizoen niet in om de play-offs te halen en werd elfde in de Eastern Conference. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname