Times of Suriname

Topman Samsung stapt op

-

ZUID-KOREA - Vicevoorzi­tter Oh-Hyun Kwon van Samsung Electronic­s stapt in maart 2018 op. Dit maakte het Koreaanse elektronic­aen telecombed­rijf gisteren in een persberich­t bekend.

Kwon, die tevens CEO is van de divisie Samsung Display, heeft ervoor gekozen om zijn termijn niet te verlengen, aldus het concern. “In een emotionele brief aan het personeel meldde Kwon dat de aankondigi­ng van zijn pensioen het moeilijkst­e was om te doen, maar dat het nu de juiste tijd is en hij gelooft dat dit besluit het beste is voor het bedrijf”, meldde Samsung. De vertrekken­de topman is 64 jaar oud en sinds 1985 in dienst bij Samsung. “Nu we geconfront­eerd worden met een ongekende crisis, denk ik dat de tijd rijp is voor het bedrijf om opnieuw te starten, met een nieuw elan en jong leiderscha­p”, stelde Kwon. “Het bedrijf heeft meer dan ooit een nieuwe leider nodig.”

Het bedrijf is verwikkeld in een groot omkoopscha­ndaal in Zuid-Korea, waarvoor de voormalige bestuursvo­orzitter Lee Jae-yong tot vijf jaar gevangenis­straf is veroordeel­d. Lee ontkent schuldig te zijn en deze week is zijn beroepspro­cedure gestart. Samsung maakte vrijdag ook bekend over het derde kwartaal van dit jaar een operatione­el resultaat van 14,5 biljoen won, circa 12,8 miljard dollar, te verwachten. Een jaar geleden was dat nog 5,2 biljoen won. Het bedrijf voorziet dat de kwartaalom­zet is gestegen van 47,82 biljoen naar 62 biljoen won.

(Beursduive­l/

Foto: The Verge)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname