Times of Suriname

Bank of America boekt hogere omzet en winst

-

NEW YORK - Bank of America heeft in het derde kwartaal een hogere omzet en nettowinst geboekt. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalci­jfers van de op één na grootste Amerikaans­e bank.

CEO Brian Moynihan sprak van sterke resultaten, waarbij de omzet van de vier divisies gemiddeld vier procent steeg, ondanks een uitdagend handelskli­maat. “We hebben voor het elfde opeenvolge­nde kwartaal op jaarbasis een positieve operatione­le leverage gerealisee­rd”, benadrukte Moynihan. Bank of America boekte in het derde kwartaal een 13 procent hogere nettowinst van 5,6 miljard dollar, in vergelijki­ng tot 5,0 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,48 dollar, een stijging van 17 procent ten opzichte van een jaar eerder. Analisten rekenden op 0,45 dollar per aandeel. De omzet steeg van 21,6 miljard dollar in het derde kwartaal van 2016 naar 21,8 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Vooraf geraadplee­gde analisten rekenden op een omzet van 22,0 miljard dollar.

De netto rentebaten stegen het afgelopen kwartaal met 960 miljoen dollar, ofwel 9 procent, tot 11,2 miljard dollar. De stijging is het resultaat van de hogere rentetarie­ven, evenals de groei van leningen en deposito’s. Het aandeel Bank of America noteerde vrijdag in de elektronis­che handel voorbeurs 0,9 procent hoger op 25,45 dollar. (Beursduive­l/Foto: NU.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname