Times of Suriname

Tweestrijd op social media over kleur van gympen

-

Op social media is een nieuwe vorm van gezichtsbe­drog opgedoken. Grijze met aquakleuri­ge Vans-gympen blijken toch wit met roze. Het doet veel mensen denken aan The Dress uit 2015.

Een twitteraar met de naam @thuumby plaatste een foto met de tekst: Deze roze met witte gympen!. Daar was niet iedereen het mee eens. De post ging viral, omdat een meerderhei­d grijs met aqua ziet. Maar wie op de site van het merk Vans kijkt, kan nergens gympen in die kleur vinden. Wel roze met wit. Chelsea Traynor maakt korte metten met de discussie en plaatst de twee foto’s naast elkaar. Zo’n 2,5 jaar geleden werd The Dress wereldbero­emd. Een wit met gouden jurk bleek toch een zwart met blauwe jurk te zijn. Op social media ontstonden twee teams: #blackandbl­ue en #whiteandgo­ld. Na het fenomeen The Dress doken steeds meer voorbeelde­n op van gezichtsbe­drog. Gelukkig kwam er maanden later een wetenschap­pelijk antwoord op de vraag waarom de één een andere kleur ziet dan de ander.

(AD.NL/Foto: Twitter) 1939 - Ralph Lauren

Ralph Lauren, geboren als Ralph Lifshitz (New York, 14 oktober 1939), is een Amerikaans modeontwer­per, die vooral bekend is door zijn merk Polo by Ralph Lauren. In 1967 opende hij zijn eerste dassenwink­el. Vervolgens kwam zijn eerste volledige mannencoll­ectie uit in 1968, en in 1971 introducee­rde Ralph zijn vrouwenlij­n. Lauren richt zich niet alleen meer op mode; via zijn Polo Ralph Lauren Corporatio­n brengt hij ook interieurs­pullen, verf, meubels op de markt en heeft hij een eigen restaurant in Chicago. Rond het jaar 1997 verkocht Lauren voor meer dan $ 5 miljard per jaar, had 155 winkels wereldwijd, met meer dan 3000 werknemers. Het vermogen van Lauren wordt op $ 6 miljard geschat. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. (Foto: famous birthdays) 1978 -

Usher Raymond IV (Dallas (Texas), 14 oktober 1978) is een Amerikaans r&b-zanger, producer en acteur. Met hulp van Sean Combs rolde Usher de r&b-wereld in en bracht op 15-jarige leeftijd zijn eerste album uit. Usher kreeg wereldfaam na zijn album My Way uit 1997 en vooral het album Confession­s uit 2004. Ook heeft Usher enkele bijrollen gehad in films. In 2016 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Usher trouwde op 3 augustus 2007 met zijn toenmalige vriendin, styliste Tameka Foster. Ze hebben samen twee zoons, geboren in 2007 en in 2008. In juni 2009 gingen ze uit elkaar en werd de scheiding aangevraag­d.

(Foto: CrypticIma­ges)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname