Times of Suriname

Kentekense­rie PJ geïntroduc­eerd

-

PARAMARIBO - Na afloop van de kentekense­rie PH, is vorige week PJ geïntroduc­eerd. Mahinder Doekhie, directeur van Carmax, zegt aan de krant dat vorige week ongeveer honderd wagens van deze nieuwe kentekense­rie zijn verkocht. Er zijn mensen die hebben gewacht op de nieuwe serie.

Hij geeft aan dat de verkoop van de serie PH nogal moeizaam verliep. Het duurde bijna zestien maanden voordat deze serie afgesloten kon worden. Volgens hem kwam in de voorgaande jaren voor dat de verkoop van een serie acht maanden tot een jaar duurde. Doekhie zegt dat er momenteel ongeveer 25 auto’s per dag worden gekeurd, terwijl het eerder 70 tot 80 per dag betrof. “Daar kan je de achteruitg­ang in de verkoop van wagens merken. Mensen zijn niet in staat om ‘nieuwe’ wagens te kopen.” De autohandel­aar zegt dat er een handel is ontstaan met inruilauto’s. Personen ruilen hun voertuig in voor een ander. Het valt hem ook op dat kleine en zuinige wagens meer worden verkocht. Het is slechts 10 % dat duurdere wagens worden ingekocht. Volgens hem is er een behoefte aan auto’s van beneden USD 4000. Hoewel een voertuig een must moet zijn, merkt hij op dat het een luxe wordt. Als dezelfde trend zich voortzet, denkt Doekhie dat de verkoop van serie PJ mogelijk twee jaar kan duren.

De ondernemer merkt op dat er klanten zijn die een wagen op afbetaling hebben gekocht, maar niet meer in staat zijn om die af te lossen. Hij probeert zijn klanten tegemoet te komen, zodat ze wel kunnen aflossen. Hij geeft aan dat personen die een inkomen van SRD 2000 per maand hebben, moeilijk in staat zullen zijn om hun auto af te lossen en daarnaast in hun levensonde­rhoud te voorzien.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname