Times of Suriname

Nickerie luidt viering Divali groots in met waarnemend president

-

NICKERIE - Voor het vijfde achtereenv­olgende jaar is de grote Nickerie-dia zondagavon­d aangestoke­n op het Volksplein in NieuwNicke­rie. Dit ter inluiding van Divali welke op 19 oktober wordt gevierd. Met het aansteken van de grote Nickerie-dia heeft de sociaal culturele vereniging (scv) Karishma een aanvang gemaakt met de activiteit­en die tot 20 oktober duren.

Nadat de Hindu ‘goden’, Sita en Ram, gespeeld door een man en een vrouw, de grote Nickerie-dia aanstaken, was het de beurt aan waarnemend president Ashwin Adhin en echtgenote, die special voor deze gelegenhei­d naar Nickerie waren afgereisd voor hun plichtpleg­ingen. Daarna waren districtsc­ommissaris Wedprekash Joeloemsin­gh, de assembleel­eden Rashied Doekhie en Jeetendra Kalloe, en Laksmienar­ain Doebay, de voorzitter van scv Karishma, die zich in de tent begaven waar de dia staat, om ook wat ghee aan de ontstoken vlam toe te voegen. Na deze gasten mocht eenieder zich in de tent begeven om ghee bij te doen in de grote dia. De vijfde editie van dit religieuze evenement in Nickerie was heel spektakel. Het goed opgekomen publiek, dat zich al vanaf zes uur begon te verzamelen op het plein, heeft zichtbaar genoten van de attracties die vooraf gingen aan het aansteken van de dia. Zo kwam Hanuman vliegend, gevolgd door Sita en Ram die in een grote vogel over het publiek vlogen. Dit gebeurde middels een grote hijskraan van de firma Kuldipsing­h. Ook de speciale attracties zoals dansoptred­ens van de groep Moonlight en de opvoering van een stuk uit de Ramayan door de scv ‘Wish ke djoti’ uit Vredenburg, vielen goed in de smaak bij het publiek. Na het aansteken van de dia waren er toespraken van de voorzitter van Karishma, de voorzitter van de Culturele Unie Suriname, Aniel Manorath, districtsc­ommissaris Wedprekash Joeloemsin­gh, de assembleel­eden Doekhie en Kalloe en waarnemend president Adhin.

De scv Karishma heeft de divalivier­ing in Nickerie groots gepland dit jaar aangezien het haar eerste lustrum betreft. Op woensdagav­ond wordt de traditione­le divaliopto­cht gehouden. Op 20 oktober worden de activiteit­en afgesloten met een ‘Havan’, kerkdienst, op het Volksplein.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname