Times of Suriname

Swasthya Ayurvedic Health Consultanc­y organiseer­t Ayurveda Dag

-

PARAMARIBO – Swasthya Ayurvedic Health Consultanc­y vierde gisteren in samen met de Indiase ambassade en het Indian Cultural Centre (ICC) een Ayurveda Dag in de Congreshal. Dit meldt Swasthya Ayurvedic Health Consultanc­y in een persberich­t.

Ayurveda, de traditione­le Indiase gezondheid­sleer, wordt door de World Health Organizati­on (WHO) erkend als ’s werelds oudste wetenschap­pelijke en holistisch­e gezondheid­ssysteem en krijgt steeds meer bekendheid in onze westerse wereld. Ayurveda Dag wordt sinds vorig jaar gevierd door het Ministerie van AYUSH (Ayurveda, Yoga, Unani, Sidha en Homeopathi­e) in India. Zij hebben vastgestel­d dat deze dag jaarlijks zal samenvalle­n met de Dhanwantar­iviering, welke dit jaar is vastgestel­d op 17 oktober. In Suriname zullen wij een dag eerder aandacht hieraan geven door een seminar met als thema ‘Management van pijn in Ayurveda’.

Het doel van deze Ayurveda Dag is: het promoten van Ayurveda bij het grote publiek, focussen op de kracht van Ayurveda en haar unieke behandelme­thoden, verminder de last van ziekte en gerelateer­de morbiditei­t en sterfte door het potentieel van Ayurveda te benutten en te om bij te dragen aan het nationale gezondheid­sbeleid en de nationale gezondheid­sprogramma’s. Het creëren van een gevoel van bewustzijn bij de huidige generatie en bevorderen van Ayurvedisc­he principes van genezing in de maatschapp­ij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname