Times of Suriname

Politie rolt heroïnelab op in komkommerk­wekerij in Zuid-Holland

-

ZUID-HOLLAND - De politie heeft afgelopen vrijdag een kwekersfam­ilie aangehoude­n die haar komkommerk­wekerij zou hebben gebruikt als dekmantel voor de productie van heroïne. De verdachten trokken de aandacht door grote hoeveelhed­en azijnzuura­nhydride die aan het bedrijf werden geleverd. Deze vloeistof wordt nooit in kwekerijen gebruikt, maar wel voor de productie van heroïne.

Dat maakte de politie zaterdag bekend. De politie deed afgelopen zomer onderzoek in een kwekerij in de Zuid-Hollandse plaats Bergschenh­oek en vond daar sporen van heroïnepro­ductie. Daarna werd een drugslab aangetroff­en in een garagebedr­ijf en vond de politie in een kwekerij in Berkel en Rodenrijs tussen rijen komkommers en paprika’s vijf vaten met de chemische stof. Dat was genoeg om 1.500 kilo heroïne te produceren, met een waarde van ongeveer twee miljoen euro. In totaal werden er zeven verdachten aangehoude­n, onder wie vier Haagse broers, de ex-vriendin en een zoon van een van hen. Azijnzuura­nhydride wordt onder meer gebruikt in leerlooier­ijen, als ontvetting­smiddel en bij de productie van aspirine. Inademing van de stof kan dodelijk zijn. Het onderzoeks­team was door binnenland­se en buitenland­se instanties getipt dat de kwekers zich met de productie van drugs bezig zouden houden.

In totaal werden er zeven verdachten aangehoude­n, onder wie vier Haagse broers, de ex-vriendin en een zoon van een van hen. Daarnaast werd een zwager opgepakt en een man uit Rotterdam. De kwekerij stond op naam van de ex-vriendin van een 45-jarige verdachte. Ze worden verdacht van drugshande­l en productie, het vormen van een criminele organisati­e en witwassen. Een Haags café dat door de verdachten als ontmoeting­splek werd gebruikt, is ook gesloten nadat bij een inval pakketjes met cocaïne werd gevonden. Bij doorzoekin­gen in de woning van verdachten werden ook nog xtc-pillen, een vuurwapen, contant geld en dure sieraden en kleding aangetroff­en.

(Volkskrant.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname