Times of Suriname

Promovendu­s Inter Jakin haalt play-offs

-

ZAALVOETBA­L - Promovendu­s Inter Jakin heeft het ‘geflikt’ om in zijn eerste jaar direct de play-offs te halen in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Het team won zondagavon­d in de Anthony Nestysport­hal de cruciale wedstrijd van Zwaluw’96 met 6-4.

Beide teams strijden om een plaats in de play-offs. Inter Jakin had aan gelijkspel voldoende, maar nam in de zesde minuut de voorsprong. Terence Pinas maakte het doelpunt. Zwaluw’96 was verplicht de wedstrijd te winnen en gooide alles in de aanval. Vier minuten na het doelpunt van Pinas was het Bruce Diporedjo die de teams op gelijke hoogte bracht: 1-1. Zwaluw’96 ging door met zijn goed spel, maar kon de voorsprong niet nemen. Waar Zwaluw’96 het net niet kon vinden, lukte het Inter Jakin wel. In de twaalfde minuut bracht Iveraldo Pengel zijn team weer op voorsprong. Zwaluw’96 gaf het niet op, maar zag de achterstan­d wel groter worden. In de negentiend­e minuut vond Pinas voor de tweede keer het net: 3-1. In de slotfase van de eerste helft kreeg Inter Jakin een domper, toen David Bradley de achterstan­d verkleinde: 3-2.

Zwaluw’96 gooide ook in de tweede helft alles in de aanval, maar het leder wilde maar niet in het doel. Na zes minuten in de tweede speelperio­de werden zaken erger voor Zwaluw’96. Denzel Pengel maakte het vierde doelpunt voor de promovendu­s: 4-2. Zwaluw’96 was de kluts kwijt en zaken werden erger. Diego Timpico kreeg in de 30ste minuut zijn tweede gele kaart voor vasthouden. Met een man minder trok de nieuwkomer er direct profijt uit en Melito Brewster maakte het vijfde doelpunt: 5-2. De spelers van Inter Jakin dachten dat de buit binnen was, maar Furgell Pinas dacht er anders over. Hij scoorde twee keer en bracht de spanning terug: 5-4. Hierna kregen Ivanildo Misidjan (Zwaluw’96) en Jason Kasanredjo (Inter Jakin) de rode kaart, wat de spanning nog groter maakte. In de laatste secondes heeft Zwaluw’96 geprobeerd om nog een keer te scoren, maar het doelpunt viel niet. Het was juist Raywel Lioe Anjie die de eindstand bepaalde op 6-4.

??  ?? Fugell Pinas van Zwaluw’96 probeert de bal te passen naar zijn medespeler. (Foto: Rakesh Parag)