Times of Suriname

Newcastle United wordt verkocht

-

VOETBAL - Newcastle United krijgt een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaar, Mike Ashley, wil na tien jaar af van de club uit de Engelse Premier League, omdat hij niet opkan tegen het grote geld van clubs als Chelsea, Manchester City en Manchester United. Ashley nam de ploeg in 2007 over voor ruim 134 miljoen pond (ongeveer 150 miljoen euro). Sindsdien degradeerd­e de ploeg tweemaal naar het tweede niveau. De ‘Magpies’ keerden na afgelopen seizoen terug op het hoogste niveau. “Om de club de grootste kans te geven op de investerin­g die nodig is om naar het volgende niveau op te klimmen, heeft de huidige eigenaar besloten dat het beter is voor Newcastle United en de fans om de club te verkopen”, klinkt het in een verklaring.

Ashley, die lang niet bij alle fans populair is vanwege zijn beleid, wil af van het volledige 100 procent van de aandelen. Dat moet als het goed is al voor de kerst zijn gebeurd. Volgens de advocaat van het bedrijf van Ashley, die het verkooppro­ces zal afhandelen, is Newcastle United niet de eerste de beste club en daarom zeer interessan­t voor verschille­nde partijen. “Niemand kan zomaar een 150 jaar oude club maken met de tradities van Newcastle United. Dat vertegenwo­ordigt uiteraard een enorme waarde. Hoe hoog het bedrag is, zal de markt uitmaken”, zei hij gisteren tegen Sky Sports.

Naar verluidt wil Ashley ongeveer 400 miljoen pond voor de club, maar verwacht wordt dat het uiteindeli­jk om een bedrag van 200 miljoen pond gaat. Newcastle United staat momenteel op de negende plaats in de Premier League. Na het vertrek van Tim Krul en Siem de Jong staan er geen Nederlande­rs meer onder contract in St. James’ Park.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname