Times of Suriname

Natio zakt met elf plaatsen

-

VOETBAL - De Nationale voetbalsel­ectie van Suriname is op de recente Coca Cola FIFA-ranking neerwaarts gegaan. Suriname verruilt 114de plaats voor de 125ste plaats. De wereldvoet­balbond FIFA maakte de nieuwe ranglijst gisteren bekend. De volgende FIFA-ranking wordt op 23 november bekendgema­akt.

Het was duidelijk dat Suriname zou zakken op de ranglijst, gezien de selectie in de maand september en oktober geen interlandw­edstrijden heeft gespeeld. De meeste landen die zijn aangeslote­n bij FIFA hebben wel interlandw­edstrijden gespeeld en zijn zo ons land voorbij gestreefd. Ook is nog onduidelij­k of Suriname in komende maanden interlandw­edstrijden zal spelen.

Peru heeft door een sterke FIFA-kwalificat­iereeks zijn opwachting gemaakt in de top tien. Het Zuid-Amerikaans­e land dat play-offs gaat spelen tegen Nieuw-Zeeland om zich te plaatsen voor het WK in Rusland, klimt van de twaalfde plaats naar de tiende plaats. Ook Spanje dringt de top tien binnen, door de elfde plaats te verlaten voor de achtste. De top zeven is ongewijzig­d gebleven, waar Duitsland aan kop is. Brazilië is tweede, gevolgd door Portugal (derde), Argentinië (vierde), België (vijfde), Polen (zesde) en Frankrijk (zevende).

Ook Panama, die voor de eerste keer naar een WK gaat, stijgt met elf plaatsen en bezet nu plaats nummer 49. Maar de beste stijger is Turkmenist­an met 22 plaatsen hogerop. Ecuador en Litouwen maakten de grootste daling: beide landen zijn met 25 plaatsen gezakt op de lijst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname