Times of Suriname

Leicester en West Brom kwakkelen

-

VOETBAL - Leicester City kan zich maar niet loswrikken van de onderste regionen van de Premier League. De ploeg van manager Craig Shakespear­e leek gisteravon­d tegen West Bromwich Albion af te stevenen op een nederlaag, maar Riyad Mahrez zorgde toch nog voor een punt. Een gelijkspel (1-1) waar beide ploegen weinig aan hebben.

In de eerste helft was het duidelijk waarom de beide ploegen zo laag stonden. In een kansarme helft konden de fans bijna 45 minuten blijven zitten. Chadli kreeg een kansje namens de bezoekers en een knal van Leicester-verdediger Danny Simpson spatte uiteen op de vuisten van WBAdoelman Boaz Myhill. De tweede helft begon hoopvol, want al na twintig seconden ontsnapte Jamie Vardy. De Engelse Leicester-spits werd net buiten het zestienmet­ergebied onreglemen­tair gestuit door Myhill.

Ondanks de kansen voor de thuisploeg, viel de goal aan de andere kant. In de 63ste minuut krulde Nacer Chadli bij een vrije trap de bal fraai over de muur. In de slotfase zette Leicester alles op alles en dat bood soelaas. Mahrez nam de bal aan op zijn borst en schoot raak in de lange hoek. Omdat het in de spannende laatste minuten bij 1-1 bleef, zijn beide ploegen inmiddels dus al zes duels op rij zonder zege. Leicester is daardoor met zes punten nog altijd achttiende, terwijl de gasten nu tien punten hebben en tiende zijn. Het is aan Leicester-manager Craig Schakespea­re om zijn ploeg langzaam maar zeker omhoog te leiden. (VI)